Latvijas bobsleja pilota Oskara Melbārža četrinieks svētdien Pasaules kausa izcīņas posmā unikālajā Sanktmoricas trasē sensacionāli izcīnīja pirmo vietu.

Otrs Latvijas pilots Oskars Ķibermanis divu braucienu summā ieņēma tikai 18.vietu.

Tādējādi Melbārdis uz patīkamas nots noslēdza "Latvijas dienu" Sanktmoricas trasē - kā zināms, pirms tam šajā pašā trasē trešo dubultuzvaru pēc kārtas svinēja skeletonisti Martins un Tomass Dukuri.

Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu labi veica ieskrējienu, ekipāžai bija labs izejas ātrums pēc starta ieskrējiena, tad turpinājumā trasi veica ar nelielām kļūdām, sasniedzot labu ātrumu un finišējot pirmie.

Tikai par 0,04 sekundēm pirmajā braucienā no latviešiem atpalika bobsleja lielmeistara Aleksandrs Zubkova četrinieks. Savukārt trešais pirmajā braucienā bija amerikānis Kaningems (+0,30 sekundes).

Ķibermanim ar stūmējiem Raivi Broku, Vairi Leibomu un Edgaru Eriņu, startējot uzreiz pēc Melbārža ekipāžas, brauciens nesanāca, pieļāva vairākas kļūdas un zaudēja Latvijas vadošajam četriniekam 0,77 sekundes.

Dramatiski risinājās otrais brauciens. Labāko trijnieku cīņa sākās ar Kaningema kritienu, kas krietni aizkavēja divu labāko – Zubkova un Melbārža – ekipāžu startu. Zubkovs ar gaidīšanu netika galā, pieļāva vairākas kļūdas, taču spēja uz to brīdi finišēt ar labāko rezultātu summā. Melbārdis šo "mandrāžu" pārvarēja labāk, laboja starta rekordu un izcili veica trases lejasdaļu, apsteidzot Zubkova kvartetu par 0,23 sekundēm.

Pēc Kaningema kritiena trešo vietu ieguva vācietis Maksimiljans Arndts, kurš Melbārdim zaudēja 0,45 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ar 1238 punktiem joprojām ir Arndts, bet Melbārdis ar 827 punktiem atgriezies labāko desmitniekā un ir desmitais. Ķibermanis ar 664 punktiem ieņem 15.vietu.

Portāls "Delfi" piedāvāja skeletona un bobsleja četrinieku teksta tiešraidi!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!