Latvijas bobsleja divnieks Jānis Miņins/Oskars Melbārdis pasaules čempionātā, kas risinās Leikplesidā, pēc sestdien veiktajiem pirmajiem diviem braucieniem ieņem 16.vietu, bet līderis ir Šveices pilots Ivo Rīegs.
Otrs Latvijas divnieks Edgars Maskalāns ar stūmēju Raivi Broku pirmajā dienā ierindojās 21.vietā.

Pēc pirmā braiciena līderis bija vācietis Tomass Floršucs, bet otro labāk veica Rīegs un divu braucienu summā apsteidza Floršucu par 0,06 sekundēm. Trešajā vietā pēc pirmajiem diviem braucieniem pagaidām ir krieva Aleksandra Zubkova divnieks, kas līderim zaudē 0,25 sekundes.

Miņina divnieks pēc pirmā brauciena bija dalītā 14.vietā, taču otro veica vēl sliktāk un noslīdēja uz 16.vietu. Savukārt Maskalāns jau pirmo braucienu veica diezgan neveiksmīgi, ierindojoties 21.vietā. Otrajā braucienā Maskalāns nespēja uzlabot savu pozīciju un saglabāja 21.vietu. Pēc diviem braucieniem Miņina divnieks līderiem zaudē 1,32 sekundes, bet Maskalāna divnieks - 1,91 sekundi.

Svētdien Leikplesidas trasē tiks veikti pēdējie divi braucieni. Pēc trešā brauciena tikai 20 labākās ekipāžas veiks izšķirošo - ceturto - braucienu. Maskalānu no 20.vietas pagaidām šķir 0,20 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!