Foto: F64
Nigēriešu peldētāja Sejūna Adebiji sportiskajos plānos ietilpst ne tikai dalība 2016.gada vasaras olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro, bet arī 2018.gada ziemas Olimpiādē Pjhončhanā, kurā viņš cer startēt skeletonā.

Ja Adebiji tas izdosies, viņš kļūs par pirmo Nigērijas sportistu, kas piedalījies ziemas olimpiskajās spēlēs.

"Lai kvalificētos 2018.gada spēlēm, man pasaules skeletona reitingā jāiekļūst labāko 60 sportistu vidū un jābūt labākajam no Āfrikas," blogā "theplayerstribune.com" raksta nigēriešu sportists. "Ņemot vērā, ka pasaulē ar skeletonu nodarbojas apmēram 100 sportistu un neviena no Āfrikas kontinenta, izņemot mani, nozīmē, ka man jāpārspēj apmēram viena trešdaļa skeletonistu, kas nav neiespējami, bet būs ļoti smagi."

"Skeletona apgūšana prasa ilgu laiku - liela daļa sportistu ar to nodarbojušies vismaz astoņus gadus, bet man tika daudz laika nav, tāpēc jādarbojas stratēģiski," saka sportists. "Nākamos trīs gadus es trenēšos Ziemeļamerikas trasēs - Leikplesidā, Soltleiksitijā un Kalgari, lai tās labi apgūtu. Kad tur 2017./2018. gada sezonā notiks kvalifikācijas sacensības, man būs jāiegūst pēc iespējas vairāk punktu."

Taču par grūtāko darbu Adebiji nosauc nevis treniņus, bet gan pirmās ziemas sporta veida federācijas izveidošanu valstī, kurā "pat sniegpārsla nav redzēta". "Grūtākais būs pārliecināt Nigērijas Olimpisko komiteju par ziemas sporta federācijas izveidi," saka Adebiji. "Tas man būs jāpaveic. Es būšu treneris, sportists, sponsors, menedžeris - viss vienā personā. Ja man tas izdosies, es 2018.gadā nesīšu Nigērijas karogu ziemas olimpisko spēļu atklāšanā."

2012. gada Londonas olimpiskajām spēlēm viņš nekvalificējās, jo no noteiktā normatīva peldēšanā Adebiji rezultāts atpalika par 0,1 sekundi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!