Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Olimpiskais un pasaules čempions bobslejā Pjērs Lidērs gaidāmajā olimpiskajā sezonā būs Korejas izlases galvenais treneris, informē Starptautiskā Bobsleja un skeletona federācija (IBSF).

2016./2017. gada Pasaules kausa izcīņā Korejas divnieku ekipāža, ko pilotē Junjons Vons, ierindojās trešajā vietā, bet četriniekos korejieši palika 15. pozīcijā. Pasaules čempionātā Koreja startēja tikai divnieku sacensībās, kurās ieņēma 21. vietu. Kopējā IBSF rangā Vons ierindots 14. pozīcijā.

Kā zināms, nākamās ziemas olimpiskās spēles 2018. gadā risināsies Korejas pilsētā Phjončhanā.

Par olimpisko čempionu Lidērs kļuva 1998. gada olimpiskajās spēlēs Nagano divnieku ekipāžu konkurencē, bet 2006. gadā Turnīnā izcīnīja olimpisko sudraba medaļu. 2004. un 2005. gadā Lidērs ar savu divnieku kļuva par pasaules čempionu, bet kopumā pasaules meistarsacīkstēs viņš izcīnījis sešas dažāda kaluma medaļas.

Pēc sportista gaitu beigām Lidērs 2010. gadā kā treneris sāka strādāt ar Kanādas junioru izlasi, bet 2012. gadā pieņēma Krievijas uzaicinājumu strādāt ar šīs valsts bobsleja izlasi un ar to izcīnīja divas olimpiskās zelta medaļas, ko 2014. gada Soču spēlēs ieguva Aleksandrs Zubkovs divnieku un četrinieku konkurencē. Sadarbību ar Krievijas izlase Lidērs pārtrauca pēc aizvadītās sezonas, kuras laikā vairākkārt sūdzējās par finansiālo saistību nepildīšanu no darba devēja puses.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!