Foto: F64
Sestdien Austrijā, Īglsas trasē aizvadīts Eiropas kausa izcīņas pirmais posms bobslejā četriniekiem, kurā startēja arī trīs Latvijas ekipāžas. 25 kvartetu konkurencē labākās sekmes bija Oskara Ķibermaņa komandai, kas ieņēma trešo vietu, portālu "Delfi" informē Bobleja un skeletona federācija.

Pirmo reizi sezonā sasniegts goda pjedestāls - Ķibermanis/Lūsis/Zīrups/Leiboms otrajai vietai zaudēja nieka 0,06 sekunžu.

Uģa Žaļima četrinieks (Žaļims/Kalniņš/Jansons/Dambis) septītajā vietā, mūsu jaunākā ekipāža Miknis/Ķiploks/Spriņģis/Tonigs dalītajā 17.vietā, kas arī labs panākums.

Par uzvarētājiem atkal kļuva vācieši, pilots Frančesko Frīdrihs. Otrajā vietā(+0.23) vēl viena Vācijas ekipāža (Maksimilans/Arndts).

Eiropas izlases trenera Olafa Kļaviņa komentārs :”Rezultāts ir labs. Ķibermaņa komandai abos startos trešais labākais ieskrējiens, pēc pirmā brauciena bija pat otrais laiks, bet nu starpība ar Ārndtu beigās arī minimāla, sešas simtdaļas,” pēc starta teica Eiropas izlases treneris Olafs Kļaviņš. 

„Labi nobrauca, starpība ar ceturtajiem jau lielāka un kā nekā aiz Oskara tādi piloti kā Jans Vrba, Riko Peters, Simone Bertaco un tad septītais Uģis. Žaļimam līdz pirmajai pozīcijai 0,79 sekundes, kas arī nav nemaz tik daudz. Par Matīsu Mikni arī jāsaka viss tas labākais. Ķibermaņa kvartets brauca ar jaunākās paaudzes BTC bobu, Žaļims ar vācu Singer un Matīsam nedaudz vecāks BTC bobs,” sacīja treneris.

Svētdien Īglsā notiks otrā posma sacensības četriniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!