Foto: LETA

Latvijas vadošais bobsleja pilots Oskars Melbārdis ir pamatīgi gatavojies jaunajai, olimpiskajai sezonai, kurā ir apņēmības pilns uzrādīt maksimālos rezultātus, neskatoties uz iespējamām "sabiedrības intrigām".

Kā zināms, aizvadītās sezonas pēdējā Pasaules kausa izcīņas posmā olimpiskajā Soču trasē Latvijas ekipāža uzrādīja lieliskus rezultātus kā divniekos, tā četriniekos, kas sekoja pēc skeletonista Martina Dukura triumfa savā disciplīnā, kas izsauca nepatiku no mājiniekiem, kuri neapšaubāmi savā Soču Olimpiādē vēlēsies uzvarēt.

"Sagaidu, ka viegli tur nebūs... Intrigas biedē, būs grūti, galvenas pašam psiholoģiski izturēt. Būs spiediens, tāpēc svarīgi pieiet pie tās lietas ar "tīru galvu" un sev lieki "neuzdot pa nerviem"," par nākamās sezonas galveno startu intervijā portālam "Delfi" saka Oskars Melbārdis. "Mēs tur tomēr nebrauksim kā favorīti, uz pārējo fona būsim salīdzinoši viena no jaunākajām ekipāžām, braukšanas un pilotēšanas ziņā mazāk pieredzējuši. Bet iesaistīsimies cīņā! Esam pierādījuši, ka varam tur nobraukt labi gan ar divnieku, gan četrinieku, ceram to rezultātu vismaz atkārtot!"

Treniņi un tehnikas sagatavošanas darbi ir ritējuši visu vasaru, un jauno Pasaules kausa izcīņas sezonu melbārdis ar kolēģiem sagaida nedaudz noguruši, taču azarta pilni.

"Pēc treniņnometnēm it kā gribas nedaudz atpūsties, bet jo tuvāk nāk sezona, jo vairāk gribas darboties un sacensties ar pārējiem," saka Oskars. "Treniņi tagad rit pilnā sparā, sākam "stumt startu" "Daugavas" stadionā. Nāks tuvāk ledus treniņi, tad jau redzēs, kādi ir tehniskie uzlabojumi, kas uzlabots braukšanā. Jauno bobu patestēsim, kad sāksies ledus treniņi - četrinieku bobam, ko iegādājāmies pagājušajā sezonā, Prūsis ar mehāniķiem ir veltījuši lielu darbu un pielāgojuši, kā viņi grib to redzēt un kādu vajadzētu braukt mums. Arī iepriekšējie "vecie" bobi ir atjaunoti un sagatavoti sezonai un īpaši olimpiskajām spēlēm."

2013./2014. gada Pasaules kausa izcīņas sezona sāksies Kanādā, Kalgari trasē novembra pēdējā nedēļas nogalē. Arī otrais un trešais PK posms notiks Amerikā - Pārksitijā un Leikplesidā. Jauno gadu bobslejisti sagaidīs Vinterbergā, kur no 31. decembra līdz 1.janvārim risināsies ceturtais PK posms. Tad sekos posmi Sanktmoricā, Īglsā un Kēnigszē.

No 5.februāra sportisti atradīsies Sočos, kur pirms Soču ziemas olimpiskajām spēlēm "Sanki" trasē notiks starptautiskā treniņnometne.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!