Foto: F64
Pirmos braucienus Siguldas trasē kā bobsleja pilots veicis Oskars Melbārdis, kurš ir viens no labākajiem Latvijas komandas stūmējiem, ceturtdien ziņo laikraksts "Diena".

Par Melbārža iespējamo pārkvalificēšanos par pilotu tika runāts uzreiz pēc XXI Ziemas olimpiskajām spēlēm Vankūverā. Tagad Melbārdis spēris pirmos soļus, lai kļūtu par pilotu.

Kā norāda laikraksts, pirmo braucienu Melbārdis veica no junioru starta vietas un viņa braucienu uzmanīja trīs kādreizējie PSRS izlases vadošie bobsleja piloti. "Trijatā nosedzām visas trases bīstamākās vietas. Pirmajai reizei Oskaram varbūt bija pat pārlieku daudz informācijas, tomēr labāk tā, nekā kad iemācās ačgārnas lietas, kuras pēc tam ir grūti izlabot," teica Latvijas Bobsleja federācijas viceprezidents un Sarajevas 1984.gada olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējs Zintis Ekmanis. Klāt bija vēl divi savulaik izcili bobsleja piloti - Kalgari 1988.gada olimpiskais čempions Jānis Ķipurs un Pasaules kausa izcīņas uzvarētājs PSRS izlases sastāvā Māris Poikāns.

"Labi ir tas, ka Oskars tika līdz finišam. Kad būs pagājusi vismaz viena nedēļa, varēs sākt runāt nopietnāk, kā viņam veicas ar bobsleja kamanu vadīšanu," izvairīgs par pirmajiem secinājumiem bija Ekmanis.

Pilota iemaņas sācis apgūt vēl viens stūmējs Uģis Žaļims. Viņš Siguldā jau bija braucis, tāpēc startējis jau no sieviešu starta vietas. Pēc Ekmaņa teiktā, Žaļims esot itin labi ticis galā ar trases sarežģītākajām vietām.

Latvijas izlases galvenais treneris Sandis Prūsis treniņā nepiedalījās, taču notikušo vērtēja atzinīgi. "Katrā ziņā viņi abi ir fiziski pārāki par izlases pašreizējiem pilotiem. Piemēram, Žaļims dziļo piesēdienu izpilda ar 250 kilogramu svaru stieni uz pleciem. Taču ir jāiegulda milzīgs darbs, lai kamanu pilotēšanā sasniegtu pasaules līmeni."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!