Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Tas, ka abi Latvijas bobsleja četrinieki saglabā stabilu vietu pirmajā desmitniekā un svētdien Pasaules kausa izcīņas posmā La Plaņjā divu braucienu kopsummā ieņēma astoto un desmito vietu, ir labs rezultāts, tomēr no Edgara Maskalāna četrinieka gribētos sagaidīt labāku sniegumu – tā Latvijas bobslejistu sniegumu vērtē izlases vecākais treneris Sandis Prūsis. Vēsta portāls bobslejs.lv

"No vienas puses slikti jau nav – abi četrinieki iekļuva pirmajā desmitniekā. Tomēr ja tā pavisam godīgi jāsaka – gribētos kaut ko vairāk. Sevišķi no pirmās ekipāžas. Diemžēl šodien Maskalāna ekipāža nesasniedza to, ko mēs no viņiem gaidījām. Viņiem šobrīd ir viela pārdomām – pie kā nepieciešams piestrādāt, kas jāuzlabo, kas jāmaina. Ir jāanalizē rezultāti katrā mačā. Diez vai vaina meklējama trasēs vai tamlīdzīgi, jo visi brauc pa vienu trasi un viss atkarīgs no tā, kā tiek vadīts bobs," savās pārdomās ar portālu bobslejs.lv dalījās Sandis Prūsis, piebilstot, ka Latvijas izlase ir ļoti veiksmīgi atstrādājusi starta ieskrējienus un ir vieni no līderiem šajā pozīcijā, tādēļ ir gana skaidrs, ka arī citas lietas ir iespējams uzlabot un izcīnīt augstāku vietu.

Ar Oskara Melbārža četrinieka sniegumu treneris kopumā ir apmierināts, norādot, ka Melbārdim ir daudz mazāk pieredzes, tomēr viņš šobrīd uzrāda pat labāku rezultātu, nekā treneri bija cerējuši.

Prūsis arī norādīja, ka noteikti komanda diskutēs un spriedīs, kādi uzlabojumi vajadzīgi un pie kā tiks vairāk piestrādāts, bet tas tiks darīts nākamās nedēļas sākumā, jo patlaban Latvijas bobslejisti jau ir ceļā no La Plaņjas uz Vinterbergu Vācijā, un komandai ir jāpieveic ap 1000 kilometru garš ceļš.

Ar četrinieku sacensībām Francijas trasē La Plaņjā, noslēdzies Pasaules kausa izcīņas otrais posms. Abas Latvijas ekipāžas iekļuva labāko desmitniekā: Edgars Maskalāns, Daumants Dreiškens, Raivis Broks un Intars Dambis ierindojās astotajā vietā, savukārt Oskars Melbārdis, Helvijs Lūsis, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga ieņēma desmito vietu.

Pēc vairāku gadu pārtraukuma, visu goda pjedestālu ieņēma Vācijas sportisti: par sacensību uzvarētāju kļuva Manuels Mahata, sudraba godalga Maksimilianam Arndtam, bet bronza Tomasam Floršucam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!