Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latvijas bobsleja izlases vecākais treneris Sandis Prūsis ir gandarīts par Edgara Maskalāna četrinieka ekipāžas izcīnīto trešo un Oskara Melbārža četrinieka iegūto astoto vietu divu braucienu kopsummā Pasaules kausa izcīņas sestajā posmā Šveices pilsētā Sanktmoricā, vēsta portāls "Bobslejs.lv".

"Prieks par džekiem – tas viņiem ir pirmais pjedestāls šosezon - viņi to godam nopelnīja. Iespējams, savu lomu nospēlēja arī lēmums pamainīt Edgara stūmēju sastāvu, jo šodien kā stūmējs Edgara ekipāžā bija Uģis Žaļims. Vienmēr čaļiem saku, ka ir jācīnās līdz galam. Tāpēc arī ir šie divi braucieni, un tikai abos braucienos cīnoties maksimāli, ir iespējams pretendēt uz augstām vietām," Maskalāna sniegumu komentēja Prūsis.

Treneris atzina, ka pirmais brauciens neizdevās ne Maskalānam, ne arī Melbārdim. Oskars pirmo braucienu labi nobrauca līdz trases vidum, tad viņam samisējās un tas arī ietekmēja rezultātu. Edgaram arī pirmais brauciens nebija īsti labs. Taču otraā braucienā abas ekipāžas parādīja, ka ir cīnītāji un ir gatavi strādāt līdz galam. Tāpēc abiem četriniekiem arī izdevās uzlabot gala rezultātu. "Kopumā esam apmierināti par abu četrinieku sniegumu," rezumēja Prūsis.

Pasaules kausa izcīņas sestā posma sacensībās Sanktmoricā, Latvijas pirmā ekipāža Edgars Maskalāns, Daumants Dreiškens, Uģis Žaļims, Intars Dambis izcīnīja pirmo medaļu šajā sezonā - divu braucienu summā trešā vieta! Latvijas otra ekipāža - Oskars Melbārdis, Helvijs Lūsis, Arvis Vilkaste un Jānis Strenga - uzrādīja astoto rezultātu.

Par sacensību uzvarētājiem kļuva divas Vācijas ekipāžas: visātrāko laiku uzrādīja Maksimiliana Arndta kvartets, savukārt otro vietu ieņēma Manuels Mahata ar savu komandu.

Nākamais pasaules kausa posms notiks pēc divām nedēļām Kanādā Vistleras trasē. Tajā Latvijas komanda izlēmusi nepiedalīties, lai nākamajā nedēļas nogalē startētu Pasaules junioru čempionātā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!