Foto: AFP/Scanpix
Brāļi Martins un Tomass Dukuri piektdien izcīnīja dubultuzvaru šāgada pirmajā Pasaules kausa izcīņas posmā, kas risinājās Vinterbergas trasē.

Martins bija pārliecinoši ātrākais abos braucienos, summā par 1,19 sekundēm apsteidzot savu vecāko brāli. Pēc pirmā brauciena Martins bija pirmais, bet Tomass - trešais. Pateicoties lieliski veiktam otrajam braucienam, Tomass pacēlās uz otro vietu, bet Martinam izdevās saglabāt līderpozīciju.

Amerikānis Metjū Antuāns, kurš bija ieņēmis otro vietu pēc pirmā brauciena, otrajā bija lēnāks gan par Tomasu, gan krievu Aleksandru Tretjakovu. Amerikānis palika ceturtais, bet Trejakovs šai posmā kāpa uz goda pjedestāla trešā pakāpiena.

Tretjakovs abos braucienos sasniedza trases ieskrējiena rekordus, taču tas viņam neļāva apsteigt brāļus. Summā viņš Tomasam zaudēja 0,34 sekundes, bet Martinam - 1,53 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā Tretjakovs spēja saglabāt līderpozīciju (845 punkti), bet Martins Dukurs viņam zaudē tagad tikai 25 punktus. Trešais ar 785 punktiem ir Antuāns, bet Tomass Dukurs ar 778 punktiem ir ceturtais.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!