Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Latviešu bobsleja pilota Uģa Žaļima ekipāža piektdien Laplaņas trasē Francijā izcīnīja astoto vietu Eiropas kausa otrā posma pirmajās divnieku sacensībās.

Žaļims duetā ar pieredzējušo Intaru Dambi pirmajā braucienā sasniedza labāko starta laiku, bet finišā viņi bija piektie ātrākie. Savukārt otrajā braucienā otrais starta rezultāts deva astoto vietu, uz šo pozīciju atkrītot arī summā.

Uzvaru izcīnīja pieredzējušā itāļa Simones Bertaco pilotētā ekipāža, kurai Žaļims summā zaudēja 0,83 sekundes.

Tikmēr Latvijas jaunais pilots Matīss Mikni duetā ar Dāvi Spriņģi pirmajā braucienā uzrādīja 28.rezultātu starp 34 ekipāžām, un viņam sacensības bija noslēgušās.

Kā zināms, Eiropas kausa pirmajā posmā novembra vidū Oskara Ķibermaņa ekipāžas divnieku sacensībās izcīnīja divas ceturtās vietas, bet četrinieku konkurencē divreiz tika pie trešās vietas.

Latvijas labāko pilotu Oskara Melbārža un Ķibermaņa ekipāžas pēc nedēļas Leikpleisidā, ASV, sāks dalību pirmajā Pasaules kausa posmā. Kopumā sezonā paredzēti astoņi Pasaules kausa posmi, bet februāra beigās un marta sākumā Vinterbergas trasē Vācijā notiks pasaules čempionāts.

Melbārdis iepriekšējā sezonā ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu Soču olimpisko spēļu četrinieku sacensībās izcīnīja sudraba godalgu. Kopš neatkarības atjaunošanas Latvijai ne reizi nebija izdevies izcīnīt olimpisko godalgu bobslejā.

Iepriekšējā Pasaules kausa sezonā Melbārdis četrinieku sacensībās izcīnīja divas uzvaras, kā arī tika pie bronzas Eiropas meistarsacīkstēs divniekiem, kas gan vēlāk tika anulēta par tehnikas neatbilstību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!