Foto: Publicitātes foto
Kamaniņu braucējs Kristers Aparjods sestdien izcīnījis ceturto vietu Pasaules kausa izcīņas otrajā posmā junioriem un jauniešiem kamaniņu sportā, savukārt divvietīgā ekipāža Aksels Tupe/Kaspars Šļahota ierindojās 7.vietā, portālu "Delfi" informēja Latvijas kamaniņu sporta federācijā.

Pirmie Siguldas Bobsleja un kamaniņu sporta trasē, kur norisinājās šis posms, devās 18 juniori. Otrais starta numurs tika Latvijas izlases līderim Kristeram Aparjodam, kurš pirmo braucienu veica 51.013 sekundē (9.vieta). Taču labākais no Latvijas atlētiem pirmajā braucienā bija Ralfs Bērziņš - 50.962 sekundes (8.vieta), kurš Aparjodu apsteidza par 51 sekundes tūkstošdaļu. Gunārs Bergs, uzrādot laiku 51.033 sekundes, pēc pirmā brauciena ierindojās vienu pozīciju aiz Aparjoda (10.vieta). Bet Robertam Milleram - 14.pozīcija. Par sacensību līderi izvirzījās Muller Jonas no Austrijas, kurš finišēja pēc 50.025 sekundēm.

Otrais brauciens ieviesa būtiskas izmaiņas. Latvijas izlases līderis krietni uzlabo savu sniegumu un braucienā finišē kā ātrākais braucējs – 50.155 sekundes. Divu braucienu summā uzrādot laiku 1 minūte 41.168 sekundes jaunajam atlētam ļāva kopvērtējumā krietni vien pakāpties uz augšu un PK izcīņas 2.posma kopvērtējumā izcīnīt 4.vietu. Ralfs Bērziņš divu braucienu summā uzrādīja laiku 1 minūte 41.973 sekundes un PK 2.posmā izcīnīja 10.vietu. Roberts Millers un Gunārs Bergs PK 2.posmā attiecīgi ierindojās 12.,14.vietā. Sacensību līderis Muller Jonas otrajā braucienā pieļāva kļūdas un finišēja tikai kā astotais ātrākais, kas kopvērtējumā ļāva ieņemt 2.vietu. Bet par sacensību uzvarētāju tika atzīts Krievijas sportists Danil Lebedev, kurš divu braucienu summā uzrādīja laiku 1minūte 40:988 sekundes.

''Pirmajā braucienā pazaudēju visu, ko vien varēja pazaudēt, un otrajā vairs nebija ko zaudēt. Bija jāiet uz pilnu banku. Prieks, ka vismaz otro braucienu nobraucu priekš sevis,'' tā savu sniegumu komentēja Kristers Aparjods.

Pēc junioriem uz starta līnijas stājās divvietīgās ekipāžas. Vienpadsmit ekipāžu vidū trīs arī no Latvijas – PK pirmā posma ceturtās vietas ieguvēji Tupe/ Šļahota, Ričards Sakovičs/ Emīls Tupe un Kristaps Krauze/Edgars Stalts.

Labāko rezultātu no Latvijas ekipāžām pirmajā braucienā uzrādīja Tupe/Šļahota kuri finišēja pēc 40.594 sekundēm. Krauze/Stalts ierindojās devītajā pozīcijā, bet Sakovičs/E.Tupe 11. vietā. Par sacensību līderiem izvirzījās Krievijas jaunā ekipāža Voloskov Grigoriy/Dementjev Mihail, kuri finiša līniju šķērsoja pēc 39.794 sekundēm.

Otrais brauciens līderu grupā būtiskas izmaiņas neieviesa. Krievijas ekipāža Grigoriy/Mihail braucienā finišēja kā otrie ātrākie, taču spēja saglabāt līderu pozīciju un izcīnīja uzvaru. Uz goda pjedestāla otrā pakāpiena stājās cita Krievijas ekipāža Evdokimov Evgeniy/Groshev Denis, kuri divu braucienu summā uzrādīja laiku 1 minūte 20.078 sekundes, bet trešie ātrākie bija Austrijas ekipāža Schmid Florian Peter/Strickner Fabian – 1 minūte 20.807 sekundes. Latvijas labākā ekipāža Tupe/Šļahota šoreiz ierindojās 7.vietā, no sacensību uzvarētājiem atpaliekot par 2.248 sekundēm. Krauze/Stalts ieņēma devīto vietu, bet Sakovics /E. Tupe 11. pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!