Foto: AP/Scanpix
Latvijas kamaniņu divnieku ekipāža brāļi Andris un Juris Šici sestdien olimpiskajā trasē Sočos Pasaules kausa izcīņas septītajā posmā ieņēma 13.vietu.

Šajā trasē smagas kļūdas pieļāva un kritienus piedzīvoja ne tikai spēcīgākās ekipāžas pasaulē, bet arī mājinieku sportisti.

Pēc pirmā brauciena Šici atradās 11.pozīcijā, bet otra Latvijas ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš piedzīvoja kritienu un ierindojā 15.pozīcijā, otro braucienu neveicot.

Savukārt otrajā braucienā arī Šici piedzīvoja kritienu, taču spēja atgriezties kamanās, divu braucienu summā ieņemot 13.vietu 13 finišējušo sportistu konkurencē.

Par sacensību uzvarētājiem tika kronēti Pasaules kausa kopvērtējuma līderi vācieši Tobiass Vendls un Tobiass Ārlts, kuri trasi divu braucienu summā veica minūtē un 40,368 sekundēs. Otro vietu ieņēma mājinieki Andrejs Bogdanovs un Andrejs Medvdevs, kuri vāciešiem zaudēja 0,521 sekundi, kamēr trešie bija itāļi Kristians Oberštolcs un Patriks Grūbers, kuri bija lēnāki vēl par 0,103 sekundēm.

Līderi pēc pirmā brauciena bija amerikāņi Džeisons Terdimens un Mets Mortensens, pretendējot uz savu pirmo uzvaru Pasaules kausa posmā, taču otrajā braucienā ASV ekipāžā piedzīvoja kritienu, paliekot devītajā vietā.

Tikmēr Šici uzvarētājiem divu braucienu summā zaudēja 12,502 sekundes.

Plkst.13.20 sāksies pirmais brauciens dāmām, kamēr otrais notiks plkst.14.40.

No Latvijas šajās sacensībās piedalīsies Elīza Cauce un Ulla Zirne, kura piektdien bija piektā Nāciju kausa sacensībās.

Savukārt svētdien tiks aizvadītas sacensības kungiem un stafetes komandām.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā Kēnigsē trasē Vācijā notikušajā pasaules čempionātā Cauce, Kivlenieks, kā arī brāļi Šici izcīnīja sudraba medaļas komandu stafetē. Vēl Šici bija ceturtie sprinta sacensībās un piektie divnieku pamatsacensībās, piekto vietu dāmām izcīnīja Cauce, savukārt Riks Kristens Rozītis palika uzreiz aiz goda pjedestāla U-23 vecuma grupas sportistiem, bet kopējā vērtējumā vīriešiem ieņēma desmito vietu.

Pēc Soču posma Pasaules kausa kalendārā vēl gaidāmi divi posmi, kas risināsies Altenbergā un Vinterbergā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!