Latvijas vadošā divnieku ekipāža Juris un Andris Šici šajā kamaniņu sporta sezonā lūkos izvairīties no augstiem kāpumiem un zemiem kritumiem, beidzot aizvadot stabilu sezonu, intervijā portālam "Delfi" atzina Andris Šics.

28.novembrī Insbrukas trasē Austrijā sāksies jaunā Pasaules kausa sezona, kurā divnieku konkurencē brāļi Šiči būs pretendenti uz medaļām. Paši sportisti vasarā esot ieguldījuši pamatīgu darbu, kas viešot cerības uz izvirzīto mērķu sasniegšanu.

"Esam pozitīvi noskaņoti šai sezonai. Ar pozitīvām domām jāpieiet ne tikai sportam, bet arī dzīvei. Līdz sezonas sākumam ir izdarīts viss, lai mēs būtu optimistiski noskaņoti. Ir jāgaida pirmie posmi, kur redzēsim, vai tas viss, ko esam izdarījuši, atmaksāsies. Mēs esam pārliecināti, ka viss būs labi," sacīja Andris Šics.

"Protams, vietas tagad nezīlēšu, bet es pats būtu apmierināts ar stabilitāti visos Pasaules kausa posmos – lai nebūtu augsti kāpumi un zemi kritumi. No tiem mēs vēlētos izvairīties, gribam stabilu rezultātu, izmantojot sacensībās savu pieredzi. Tad rezultāts arī būs labs, ja varēsim to izpildīt," viņš turpināja.

Lai arī sacensību režīmā kamanu pilnveidojumi vēl nav testēti, tomēr treniņos abi ekipāžas piloti pārliecinājušies, ka ar vadāmību viss ir kārtībā.

"Pirmais posms ir tāda ieskriešanās sezonai, bet, jā, esam apmierināti ar izdarīto darbu vasarā. Mūsu tehnikai ir pilnveidojumi, bet kā tā slīdēs, to varēs redzēt tikai sacensībās," skaidroja Andris Šics. "Lai arī treniņos ledus kvalitāte līdz šim nav bijusi labākā, tomēr vadāmību un citas nianses mēs jūtam. Pirmie iespaidi ir labi. "

"Motivācija mums joprojām ir ļoti liela, jo mums vēl ir ko sasniegt. Ar katru gadu motivācija aug, un ar to problēmas nav," uzsvēra sportists.

Noslēgumā Andris Šics stāstīja, ka treniņnometnēs viņi vērojuši savus konkurentus, taču secinājumus par viņu varējumu no tā īsti nevar izdarīt. "Par konkurentiem pirms jaunās sezonas grūti kaut ko teikt, jo treniņi ir treniņi, bet sacensībās visi iet uz 100%. Protams, ka mēs skatāmies, ko konkurenti dara, jo knifiņus ātri var ieraudzīt. Citreiz mēs mēģinām kādu niansi noslēpt, lai viņi to neredzētu un lai to atstātu pārsteiguma momentam. Kā šogad rīkosimies, to rādīs laiks," noslēgumā sacīja Andris Šics.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!