Foto: F64
Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Cauce olimpiskajā trasē Sočos Pasaules kausa izcīņas septītā posma sacensībās svētdien izcīnīja sesto vietu, kamēr Ulla Zirne finišēja 14.pozīcijā.

Pirmajā braucienā Cauce ieņēma astoto vietu, bet Zirne ieņēma 17.pozīciju.

Par sacensību uzvarētāju tika kronēta mājiniece Tatjana Ivanova, kura trasi divu braucienu summā veica minūtē un 41,023 sekundēs. Tikmēr otro vietu izcīnīja pazīstamā krievu kamaniņu braucēja Alberta Demčenko meita Viktorija, kura savai tautietei zaudēja 0,129 sekundes.

Savukārt trešo vietu ieņēma vāciete Natālija Geisenbergere, kura no Ivanovas atpalika par 0,190 sekundēm.

Cauce uzvarētājai zaudēja 0,557 sekundes, bet Zirne no Ivanovas atpalika par 2,559 sekundēm.

Tāpat kā kungu divnieku sacensībās, arī dāmas pieļāva kļūdas trasē. Kritienu pirmajā braucienā piedzīvoja titulētā vāciete Tatjana Hifnere, bet otrajā braucienā krita arī viņas tautiete Dajana Eitbergere, kura pēc pirmā brauciena bija otrajā pozīcijā.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīciju ar 750 punktiem saglabā Geisenbergere, bet Cauce ar 438 punktiem ir astotā. Zirne tikusi pie 73 punktiem un atrodama 26.pozīcijā, kamēr Zelma Bite un Elīna Žuzdiņa pēc piedalīšanās Siguldas posmā meklējamas attiecīgi 39. un 40.vietā.

Jau vēstīts, ka Latvijas kamaniņu divnieku ekipāža brāļi Andris un Juris Šici piedzīvoja kritienu un ieņēma 13.vietu 13 finišējušo sportistu konkurencē. Savukārt otra Latvijas ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš piedzīvoja kritienu jau pirmajā braucienā, otro braucienu neveicot.

Šajā trasē smagas kļūdas pieļāva un kritienus piedzīvoja ne tikai spēcīgākās ekipāžas pasaulē, bet arī mājinieku sportisti.

Svētdien tiks aizvadītas sacensības kungiem un stafetes komandām.

Kā zināms, pagājušajā nedēļā Kēnigsē trasē Vācijā notikušajā pasaules čempionātā Cauce, Kivlenieks, kā arī brāļi Šici izcīnīja sudraba medaļas komandu stafetē. Vēl Šici bija ceturtie sprinta sacensībās un piektie divnieku pamatsacensībās, piekto vietu dāmām izcīnīja Cauce, savukārt Riks Kristens Rozītis palika uzreiz aiz goda pjedestāla U-23 vecuma grupas sportistiem, bet kopējā vērtējumā vīriešiem ieņēma desmito vietu.

Pēc Soču posma Pasaules kausa kalendārā vēl gaidāmi divi posmi, kas risināsies Altenbergā un Vinterbergā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!