Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Ar lielisku panākumu sākusies jaunā sezona Latvijas kamaniņu braucējiem - ASV, Pārksitijā, notiekošajā Pasaules kausa pirmajā posmā jauniešiem Ulla Zirne izcīnījusi bronzas medaļu, portālu "Delfi" informēja Latvijas Kamaniņu sporta federācijā.

Savukārt jaunajam Latvijas divniekam - Kristenam Putinam/Imantam Marcinkēvičam - šajā sacensībā 11.vieta junioru ieskaitē.

Ulla Zirne trešo vietu divu braucienu summā izcīnīja, pirmajā piegājienā startējot ar pirmo starta numuru. Pirmajā braucienā Zirne piekāpās tikai mājiniecei Terēzai Baklijai un Krievijas sportistei Viktorijai Demčenko. Otrajā braucienā Zirnei ceturtais labākais rezultāts, bet ar to pietika, lai divu braucienā summā nosargātu trešo vietu.

Nedaudz vēlāk trasē devās arī citi Latvijas sportisti - juniori Kristens Putins/Imants Marcinkēvičs, kuriem šīs sezonas pirmajā Pasaules kausa posmā 11.rezultāts. Putins/Marcinkēvičs pēc pirmā brauciena bija 10.vietā, taču otrs piegājiens tik labi neizdevās un 13.vieta. Summā tas garantēja 11.vietu.

Sacensības Olimpiskajā Pārksitijas trasē turpinās - svētdien trasē dosies Latvijas jaunieši Rihards Lozbers un Riks Kristens Rozītis.

Pēc dažām dienām Pārksitijā notiks arī otrais PK posms jauniešiem un junioriem, savukārt nākamās nedēļas nogalē tiks dots starts jaunajai sezonai pieaugušajiem - viņiem pirmais starts Īglsā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!