Foto: LETA

Latvijas kamaniņu braucēja Elīza Tīruma sestdien, 3.janvārī, Pasaules kausa izcīņas ceturtajā posmā izcīnīja 15. vietu.

Elīza Tīruma Kēnigszē trasi pirmajā braucienā veica 51,756 sekundēs, vairāk kā sekundi atpaliekot no līderes, vācietes Natālijas Gaizenbergeres (50,723 sek.), kas latviešu sportistei deva 17. rezultātu. Otrajā braucienā Elīza savu rezultātu uzlaboja gandrīz par divām sekundes desmitdaļām un kopvērtējumā pakāpās uz 15.vietu.

"Nobraucu tīri labi un ar padarīto esmu apmierināta," saka Elīza. "Par rezultātu gan tik liels prieks nav. Citiem šodien slīdēja labāk."

Uzvaru šai posmā izcīnīja mājiniece Natālija Gaizenbergere, kura bija ātrākā abos braucienos. Otrā palika kanādiete Aleksa Goha, bet trešā - vēl viena vāciete Dajana Eitbergere.

Līdz šim labāko rezultātu Elīza Tīruma uzrādīja sezonas atklāšanas posmā Īglsā, kad izcīnīja augsto 8.vietu.

Kā zināms, Pasaules kausa posma pamatsacensībās šajā nedēļas nogalē startēs visi Latvijas kamaniņu braucēji, izņemot Kristapu Mauriņu, kurš tām nekvalificējās, piektdien Nāciju kausa sacensībās uzrādot tikai 23.rezultātu.

Ulla Zirne, kura ir otra Latvijas komandas pamatsastāva dalībniece, ir palikusi Latvijā un gatavojas pasaules čempionātam junioriem, kas janvāra vidū notiks Norvēģijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!