Foto: F64
Latvijas kamaniņu braucēji piektdien Nāciju kausa sacensībās spēja pilnā sastāvā kvalificēties šajā nedēļas nogalē Sočos gaidāmajam pēdējam - devītajam - Pasaules kausa izcīņas posmam, kas vienlaikus būs arī Eiropas čempionāts.

Visaugstāko vietu no Latvijas sportistiem izcīnīja talantīgais Riks Kristens Rozītis, kurš Nāciju kausa sacensībās piektdien bija trešais, tikai par piecām sekundes tūkstošdaļām atpaliekot no triumfējušā krieva Maksima Aravina, bet cits Latvijas sportists Artūrs Dārznieks bija piektais, Krievijas kamaniņu braucējam piekāpjoties par 0,176 sekundēm.

Tikmēr vēl viens Latvijas kamaniņu braucējs vīriešu konkurencē Inārs Kivlenieks pamatsacensībām kvalificējies automātiski. Kā zināms, pirms mēneša viens no Latvijas vadošajiem kamaniņu braucējiem Kristaps Mauriņš piedzīvoja smagu kritienu treniņu laikā un viņam šī sezona jau ir noslēgusies.

Savukārt dāmām piekto vietu izcīnīja Elīza Tīruma, kura atguvusies no gūtās ceļgala traumas un ir gatava startēt Eiropas čempionātā. Viņa piektdienas uzvarētājai Ailīnai Frišai no Vācijas piekāpās par 0,218 sekundēm. Vēl viena Latvijas pārstāve Ulla Zirne tikmēr bija sestā, bet pamatsacensībām kvalificējās abas latviešu kamaniņu braucējas.

Janvāra pēdējā dienā Norvēģijā notikušajās Pasaules kausa sacensībās Tīruma pirmajā braucienā piedzīvoja kritienu, kā rezultātā kamanas neveiksmīgi uzkrita uz viņas kājas, traumējot ceļgala saites. Visu nākamo nedēļu latviete veseļojās un bija spējīga piedalīties februāra vidū Siguldas trasē notikušajā pasaules čempionātā, kurā individuālajās sacensībās guva 13.vietu, bet komandu stafetē tieši pēc viņas kļūdas mājinieki netika augstāk par septīto vietu.

Pagājušajā nedēļā notikušajā Altenbergas posmā Tīruma nepiedalījās, bet pašlaik viņas veselības stāvoklis ir būtiski uzlabojies.

Nāciju kausa divnieku sacensībās nepiedalījās neviena Latvijas ekipāža, jo brāļi Andris un Juris Šici, kā arī Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš jau ir nodrošinājuši sev vietu pamatsacensībās.

Pasaules kausa izcīņas pēdējā posmā, kas vienlaikus būs arī Eiropas čempionāts, sestdien sacensības aizvadīs divnieki un dāmas, bet svētdien norisināsies sacīkstes kungiem un stafetes komandām.

Kā zināms, pirms divām nedēļām savās mājās notikušajā pasaules čempionātā Latvijas sportisti startēja neveiksmīgi, augstāko rezultātu sasniedzot Šiciem, kuri guva sesto vietu.

Pagājušā gada Soču olimpiskajās spēlēs tieši kamaniņu braucēji izcīnīja divas no četrām Latvijas godalgām - Jura un Andra Šicu ekipāža bija trešā labākā divnieku sacensībās, bet Šici kopā ar Elīzu Tīrumu un Mārtiņu Rubeni izcīnīja bronzu arī komandu stafetē.

Savukārt pagājušās sezonas Pasaules kausa kopvērtējumā vīriem Rubenis, Inārs Kivlenieks un Kristaps Mauriņš ierindojās otrajā desmitā, brāļi Šici divnieku sacensībās bija devītie labākie, bet dāmām Elīza Tīruma ierindojās 15.vietā. Stafetes sacensībās Latvija ieņēma kopvērtējuma piekto vietu.

Starpsezonā no Latvijas izlases sportistiem savu karjeru noslēdzis vien pieredzējušais Rubenis, bet viņa vietā vīriešu izlasi papildinājis Riks Kristens Rozītis.

Par Latvijas izlases galveno treneri šosezon kļuvis Kaspars Dumpis, kurš aizstājis ilgus gadus šajā amatā aizvadījušo Pēteri Cīmani.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!