Foto: F64
Vācijas Demokrātiskās Republikas (VDR) himnas atskaņošana Siguldā notikušajā pasaules čempionātā kamaniņu sportā bija cilvēciska kļūda, uzsvēra Latvijas Kamaniņu sporta federācijas (LKSF) prezidents Atis Strenga.

Jau vēstīts, ka apkaunojošā situācija Siguldā radusies sestdien, kad divnieku sacensībās uzvaru izcīnījušajiem vāciešiem Tobiasam Vendlam un Tobiasam Ārltam pilsētas centrā notikušajā apbalvošanā nospēlēta kādreizējās VDR himna.

"Tā bija cilvēciska kļūda. Dīdžejs, kurš liek himnas, trasē strādā jau ilgstoši, bet šoreiz tas notika pilsētā, citos apstākļos," pauda Strenga. "Iestājās prāta aptumsums. Lielākā daļa vāciešu, protams, nav apvainojušies, bet presei jau šādas lietas patīk. Visiem gadās kļūdas."

Tikmēr pazīstamais vācu laikraksts "Bild" pēc sestdien notikušā ironizēja, ka varbūt pasaules čempionāta organizatori vēlējās atcerēties senos laikus, kad Latvija atradās Padomju Savienībās sastāvā.

Vendls un Ārlts ir pēdējo gadu titulētākā kamaniņu sporta ekipāža pasaulē. 2013.gada pasaules čempionātā un 2014.gada olimpiskajās spēlēs viņi uzvarēja gan divnieku ieskaitē, gan komandu stafetē.

Latvijai aizvadītais pasaules čempionāts nebija sekmīgs, jo tā netika ne pie vienas medaļas pieaugušo ieskaitē, labāko rezultātu uzrādot brāļiem Andrim un Jurim Šiciem, kuri divnieku sacensībās bija sestie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!