Foto: Publicitātes foto
Latvijas šī brīža labākais distanču slēpotājs Indulis Bikše svētdien finišēja pēdējā, 40., vietā prestižajā "Tour de Ski" seriālā un tika pie punktiem Pasaules kausa ieskaitē, bet uzvaru izcīnija Sergejs Ustjugovs.

Pēdējā no septiņiem posmiem sportistiem bija jāveic deviņi kilometri, turklāt pēdējie trīs no tiem bija jāslēpo pret kalnu pa kalnu slēpošanas trasi.

Ustjugovs šo etapu iesāka ar minūtes un 12 sekunžu pārsvaru pār tuvāko sekotāju Martinu Junsrūdu Sunbī no Norvēģijas. Kilometru pirms finiša Sunbī izdevās zem minūtes sadeldēt Ustjugova pārsvaru, taču krievu sportists nezaudēja spēkus un izcīnīja uzvaru.

Finišā Ustjugovs par minūti un 2,9 sekundēm apsteidza Sunbī, bet trešais bija titulētais šveicietis Dario Kolonja, kurš bija vēl 8,2 sekundes lēnāks. Kolonja ir trīskārtējs "Tour de Ski" seriāla uzvarētājs.

Tikmēr Bikše finišēja 40. pozīcijā, Ustjugovam zaudējot 18 minūtes un 59,8 sekundes. Savukārt distancē Bikše uzrādīja 27. ātrāko laiku, taču no 39. pozīcijas kopvērtējumā latvietis atpalika vairāk nekā četras minūtes.
Sasniegtais rezultāts Bikšem deva 83,59 FIS punktus un četrus punktus Pasaules kausa kopvērtējumā.

Kāds Latvijas sportists "Tour de Ski" piedalījās pirmoreiz vēsturē.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderis ir Sunbī, kurš ticis pie 1138 punktiem, 961 punkts ir Ustjugovam, bet vēl par 220 punktiem mazāk ir somam Mati Heikinenam, kurš seriālā ieņēma piekto vietu. Tikmēr Bikše ar četriem punktiem ieņem 106. vietu.

Pērn par uzvarētāju tika kronēts Sunbī, bet Ustjugovs ierindojās trešajā vietā.

Sacensībās dāmām triumfēja Heidi Venga. Patlaban 25 gadus vecajai Vengai šis ir lielākais panākums karjerā.

Venga sacensības iesāka ar 19 sekunžu deficītu, startējot aiz zviedrietes Stīnas Nilsones. Tomēr, sākoties kāpumam pret kalnu slēpošanas trasi, viņa apsteidza savu konkurenti un izcīnīja uzvaru.

Finišā Venga par minūti un 37,0 sekundēm apsteidza somieti Kristu Permekoksi, bet trešā bija Nilsone, kura uzvarētajai zaudēja minūti un 54,4 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā līderpozīciju ar 1351 punktu ieņem Venga, otrā ar 1043 punktiem ir seriāla ceturtās vietas ieguvēja Ingvilda Ūstberga, bet 11 punkti mazāk ir Permekoksi.

Pērn par čempioni tika kronēta norvēģiete Terēza Juheuga, kurai par aizliegto vielu lietošanu piespriesta pagaidu diskvalifikācija. Savukārt Venga pērn palika trešajā vietā.

"Tour de Ski" seriāls veidots pēc leģendārās daudzdienu riteņbraukšanas tūres "Tour de France" parauga un principiem, distanču slēpošanas apritē ienākot 2006./2007. gadu mijā. Tā ir Pasaules kausa posmu sastāvdaļa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!