Foto: Publicitātes foto
Latvijas distanču slēpotāja Anda Muižniece trešdien izcīnīja augsto 30.vietu Madonā notiekošā Skandināvijas kausa posma sacensībās piecu kilometru distancē klasiskajā stilā ar intervāla startu.

Lai arī šajās sacensībās startēja vien 37 sportistes, izceļams, ka iepriekš Latvijas slēpotājas tik augstu vietu Skandināvijas kausa sacensībās nebija izcīnījušas.

Par uzvarētāju kļuva Kari Gjētneša no Norvēģijas, kura distanci veica 14 minūtēs un 45,1 sekundē. Muižniece no viņas atpalika par gandrīz četrām minūtēm, nopelnot 254,98 FIS ranga punktus.

Jāizceļ, ka no 29.vietas īpašnieces Muižniece atpalika par minūti un 45 sekundēm.

Pārējās Latvijas pārstāves šajās sacensībās - Kitija Auziņa, Inga Dauškāne un Natālija Kovaļova - ierindojās attiecīgi 32., 33. un 37.pozīcijā. Nevienai no Latvijas pārstāvēm saņemtie FIS punkti nebija starp labākajiem karjeras sasniegumiem.

Savukārt desmit kilometru distancē vīriem labākais no Latvijas slēpotājiem bija Arvis Liepiņš, kurš ierindojās 51.vietā un nopelnīja 108,01 FIS punktu. Uzvarētājam Hansam Holundam no Norvēģijas viņš zaudēja divas minūtes un 39 sekundes.

Juris Ģērmanis sacensības noslēdza ar izcīnītu 66.vietu un 139,31 FIS punktu, bet Pāvels Ribakovs uzrādīja 74.rezultātu un saņēma 177,22 FIS punktus. Vēl Latviju pārstāvēja Indulis Bikše, Jānis Puida, Arnis Pētersons, Nauris Birkentāls, Aigars Kalnups un Viesturs Eglītis, kuriem vietas astotajā un devītajā desmitā 86 sportistu konkurencē.

Ceturtdien notiks sacensības brīvajā stilā ar masu startu.

Skandināvijas kausa posms ir lielākās slēpošanas sacensības Latvijā, kas šeit tiek organizētas jau sesto gadu pēc kārtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!