Foto: LETA

Trešdien, 22. onvembrī tika prezentēta Latvijas olimpiskās delegācijas tērpu kolekcija "Phjončhana 2018".

Katrā tērpu komplektā ir 45 priekšmeti un apģērbs olimpisko spēļu atklāšanas ceremonijai, treniņiem, ikdienai un plaša aksesuāru klāsts.

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) darbs pie Latvijas sportistu apģērbu kolekcijas ilga 24 mēnešus. Pēc rūpīgas izpētes un diskusijām tika izveidota Latvijas olimpiskās komandas vizuālā identitāte. Tā sastāv no komandas logotipa un pinuma. Olimpiskās komandas logotips sastāv no Brīvības pieminekļa trim zvaigznēm, uzraksta "Latvija", kas ir veidots, par pamatu ņemot Latvijas karoga krāsu proporcijas, un Olimpiskajiem apļiem.

Savukārt, lai vizuāli atveidotu Latvijas Olimpiešu entuziasmu un spēku, ir izmantots grafisks elements — pinums, kas sastāv no trim atslēgvārdiem: dzīvs — cilvēcisks, nevis mehānisks; pārdabisks — dabisks, nevis zinātnisks; emocionāls — garīgs, nevis fizisks.

Izveidotā komandas identitāte tika nodota profesionālajai 4F dizaineru komandai, kas cieši sadarbojās ar Latvijas Olimpisko komiteju un radīja Lavijas Olimpiskās delegācijas apģērbu kolekciju "Phjončhana 2018".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!