Foto: AP/Scanpix
Titulētais Vācijas tramplīnlēcējs Severīns Freinds svētdien pirmo reizi karjerā triumfēja Pasaules kausa kopvērtējumā, tādejādi savā īpašumā iegūstot Kristāla globusu.

Slovēnijā notikušajās sezonas noslēdzošajās sacensībās Freinds svētdien lēcienos no lielā kalna ierindojās vien septītajā vietā, taču ar to bija gana, lai nosargātu vadību kopvērtējumā un kļūtu par čempionu.

Par uzvarētāju svētdien kļuva Slovēnijas sportists Jurijs Tepešs, kurš ar 230,5 un 244 metrus tāliem lēcieniem nopelnīja 436,4 punktus. Tikmēr otrajā vietā ierindojās Freinda sīvākais konkurents vēl viens slovēnis Peters Prevcs, kurš tika pie 433,6 punktiem, aizlecot 236,5 un 233,5 metrus tālu.

Savukārt pirmo trijnieku sezonas pēdējās sacensībās noslēdza Rūne Velta no Norvēģijas, kurš ar 230,5 un 226,5 metrus tāliem lēcieniem ieguva 418,2 punktus.

Tikmēr Freinds bija septītais, jo ar 222,5 un 226 metrus tāliem lēcieniem nopelnīja 409,9 punktus.

Pasaules kausa kopvērtējumā Freinds uzvarēja ar 1729 punktiem, bet tikpat punktu ieguva arī Prevcs. Tiesa, vācietis sezonas laikā izcīnīja vairāk panākumu, kas viņam ļāva savā īpašumā iegūt uzvarētāja trofeju.

Pašlaik 26 gadus vecais Freinds kļuvis par trešo Vācijas tramplīnlēcēju, kuram izdevies uzvarēt Pasaules kausa kopvērtējumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!