Foto: AFP/Scanpix
Slavenais Austrijas kalnu slēpotājs austrietis Marsels Hiršers trešdien neklātienē nodrošināja jau savu piekto Lielo kristāla globusu pēc kārtas, kamēr itālis Peters Fills izcīnīja Mazo kristāla globusu nobraucienā.

Trešdien Šveicē iesākās šīs sezonas noslēdzošais Pasaules kausa (PK) posms, kur nobrauciena sacensībās uzvaru izcīnīja mājinieks Beāts Foics. Viņam šis ir pirmais panākums kopš 2012.gada.

Tikmēr otro vietu trešdien izcīnīja amerikānis Stīvens Nīmens, no uzvarētāja atpaliekot tikai 0,08 sekundes, kamēr trešais bija Kanādas sportists Ēriks Gajs.

Savukārt Fills trešdien ieņēma tikai desmito vietu, taču ar to bija pietiekami, lai nobrauciena kopvērtējumā apsteigtu slaveno norvēģi Akselu Lunni Svindālu, kurš pašlaik ir savainots, un pirmo reizi karjerā iegūtu Mazo kristāla globusu.

Fills kļuvis par pirmo itāli, kurš triumfējis PK nobrauciena kopvērtējumā.

Sezonas nogrieznī Fills nobraucienā ieguva 462 punktus, kamēr Svindāls guva 436 punktus.

Hiršers šajās sacensībās nestartēja, turklāt tajās nepiedalījās arī viņa tuvākais konkurents Henriks Kristofešens no Norvēģijas. Pirms sezonas trim noslēdzošajām individuālajām sacensībām atstatums starp sportistiem saglabājies 353 punkti, bet norvēģis nespēj panākt līderi pat teorētiski.

Hiršers ieguvis jau savu piekto PK pēc kārtas, kas vīriešu konkurencē ir atkārtots visu laiku labākais sasniegums. Tikpat titulus savulaik izcīnīja arī Marks Girardelli no Luksemburgas.

Pirms sezonas noslēdzošajām sacensībām līderim Hiršeram ir 1625 punkti, kamēr Kristofešens ticis pie 1272 punktiem. Trešo vietu savukārt ar 10180 punktiem ieņem francūzis Alekss Pinturo.

Tikmēr latvietis Kristaps Zvejnieks, kurš šosezon PK vairs nepiedalīsies, ar pieciem punktiem atrodams dalītā 149.pozīcijā.

Savukārt nobraucienā sievietēm trešdien savu pirmo uzvaru karjerā izcīnīja austriete Mirjama Puhnere, kura par 0,13 sekundēm apsteidza šveiciete Fabjēna Zutere, bet uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās itāliete Elēna Kurtoni.

Zīmīgi, ka līdz šim Puhneres labākais rezultāts Pasaules kausa sacensībās bija vien astotā vieta.

Puhnere kļuvusi par pirmo austrieti divu gadu laikā, kura spējusi uzvarēt Pasaules kausa nobrauciena sacensībās. Kā pēdējā pirms tam to bija spējusi paveikt Andrea Fišbahere.

Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētājas godu pirms dažām dienām jau bija nodrošinājusi šveiciete Lara Guta, kura trešdien bija 13.vietā. Sezonas nogrieznī viņa ieguvusi 1382 punktus, kamēr otrajā vietā esošajai amerikānietei Lindsejai Vonai, kura traumas dēļ vairs nestartēs, ir 1235 punkti. Trešajā pozīcijā ar 1007 punktiem atrodas vāciete Viktorija Rebensburga.

Kā zināms, iepriekšējos divus gadus Pasaules kausa absolūtajā kopvērtējumā uzvarēja austriete Anna Feningere, kura oktobrī guva ceļgala traumu un šosezon nestartēja.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!