Latvijas hokejisti piektdien uz gatavošanos olimpiskajām spēlēm Soltleiksitijā (ASV) izlidos bez Arta Ābola, kas guvis savainojumu, pastāstīja Latvijas hokeja federācijas (LHF) preses sekretārs Mārtiņš Pagodkins.
No Rīgas ceļu uz ASV ar reisu uz Londonu plkst. 7.45 sāks 14 hokejisti - Edgars Masaļskis, Rodrigo Laviņš, Oļegs Sorokins, Viktors Ignatjevs, Atvars Tribuncovs, Vjačeslavs Fanduļs, Aleksandrs Kerčs, Aleksandrs Ņiživijs, Aleksandrs Macijevskis, Harijs Vītoliņš, Leonīds Tambijevs, Aleksandrs Semjonovs, Sergejs Seņins un Mareks Jass, BNS pavēstīja LHF.

No Rīgas lidos arī izlases galvenais treneris Kurts Lindstrēms un treneris Māris Baldonieks, ekipējuma menedžeris Mihails Šostaks, mediķi Jānis Kvēps un Fjodors Mazurs, kā arī video speciālists Kristofers Kolianders.

Londonā komandai ceļā uz ASV pievienosies arī Zviedrijā spēlējošais vārtsargs Sergejs Naumovs.

Pārējie Eiropā spēlējošie hokejisti uz ASV lidos no valstīm, kuru klubos tie spēlē. Līdz 2. februārim uz Soltleiksitiju dosies arī Igors Bondarevs, Andrejs Maticins, Aleksandrs Beļavskis, Aigars Cipruss un Grigorijs Panteļejevs.

Paredzēts, ka ASV uz pārbaudes spēlēm izlasei varētu pievienoties Amerikas zemākajās līgās spēlējošie Kaspars Astašenko un, iespējams, Herberts Vasiļjevs.

NHL klubus pārstāvošie Latvijas hokejisti izlasei olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā varēs pievienoties tikai uz atsevišķām spēlēm. Pagaidām ir panākta vienošanās par vārtsarga Artūra Irbes atlaišanu uz spēlēm ar Austriju (9. februārī) un Vāciju (12. februārī), bet Kārlis Skrastiņš un Sandis Ozoliņš izlasei varēs palīdzēt 10. februārī cīņā ar grupas favorītiem slovākiem.

Nākamajā turnīra kārtā pie izliktajām komandām iekļūs tikai grupas uzvarētājs.

Latvija olimpisko spēļu turnīra kvalifikācijas kārtai var pieteikt 23 hokejistus - 20 laukuma spēlētājus un trīs vārtsargus, viens no kuriem ir trešais vārtsargs. Pieteikums jāiesniedz līdz 8. februāra plkst. 24. Ja komanda iekļūs pamatturnīrā, sastāvā varēs veikt neierobežotu skaitu izmaiņu.

Vēl pirms olimpiskā turnīra kvalifikācijas kārtas sākuma Latvijas hokejisti aizvadīs divas pārbaudes spēles - 4. februārī ar Franciju un 6. februārī ar Baltkrieviju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!