Foto: Sputnik/Scanpix
Igaunijas bendija izlase padzīta no pasaules čempionāta, kas notiek Krievijas pilsētā Uļjanovskā, vēsta igauņu mediji.

Igaunijas bendija spēlētājiem diskvalifikācija piespriesta, jo tās sastāvā laukumā devies Aleksandrs Saveļjevs, kuram nav bijuši Igaunijas pilsonību apliecinošu dokumentu. Tā kā Saveļjevs piedalījies divās spēlēs, tad Igaunijas komanda izslēgta no sacensībām un viņai piespriesti zaudējumi divos mačos.

12. februārī B divīzijas spēlē Igaunija cīnījās neizšķirti 7:7 ar Vāciju, bet četrus vārtus guva Saveļjevs, kurš ikdienā dzīvo Krievijas pilsētā Kemerovā. Igauņiem zaudējums 0:5 piešķirts šajā spēlē, kā arī iepriekšējā mačā pret Nīderlandi.

Kā norāda Igaunijas komandas pārstāvis Andrejs Griškuns, rīkotāji ļāvuši spēlēt Saveļjevam, ja viņš nepiedalītos turpmākajos mačos.

"Sūtot laukumā Saveļjevu, gribējām norādīt uz dubultajiem standartiem, kas valda Starptautiskajā Bendija federācijā. Vācijas sastāvā ir četri Krievijas pārstāvji, kuriem nav Vācijas pases. Ungāriem ir seši zviedri. Kāpēc tad mēs nedrīkstam izmantot spēlētāju, kurš jau savulaik ir spēlējis pasaules čempionātā Igaunijas rindās," sašutis ir Griškuns.

Igaunijas izlasei sestdien bija jāspēlē "play off" mačs pret Ukrainu, tomēr čempionāta rīkotāji par atkārtotu pārkāpumu diskvalificējuši igauņus un nav pielaiduši Igaunijas bendija izlasi dalībai atlikušajās spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!