Foto: Publicitātes foto

Latvijas kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks otrdien Kazahstānā izcīnīja piekto vietu Universiādē slaloma sacensībās.

Otrs Latvijas kalnu slēpotājs Miks Zvejnieks divu braucienu summā ieņēma 23. vietu.

Kristaps Zvejnieks pirmajā braucienā bija ceturtais ar laiku 56,97 sekundes, tikai par 0,10 sekundēm atpaliekot no bronzas pozīcijas. Tomēr otrajā braucienā viņš sasniedza astoto labāko laiku (59,79 sekundes), summā noslīdot uz piekto vietu.

Universiādē kalnu slēpošanā slalomā vīriešiem visas medaļas ieguva austrieši. Par čempionu kļuva Rihards Leitgebs, kurš bija ātrākais abos braucienos un summā par 1,28 sekundēm apsteidza Bernhardu Binderitšu. Vēl par 0,13 sekundēm lēnāks bija Tobiass Kēhlers, bet Kristapu Zvjenieku no bronzas medaļas pozīcijas šķīra 0,19 sekundes.

Miks Zvejnieks pirmajā braucienā ieņēma 24. vietu, otrajā bija 21., kas kopvērtējumā ļāva pakāpties uz 23. pozīciju. Viņš uzvarētājam zaudēja 4,34 sekundes.

Vēl Universiādē trešdien Latvijas šorttrekists Endijs Vīgants nepārvarēja priekšsacīkstes un neiekļuva ceturtdaļfinālā. Priekšsacīkstēs savā skrējienā viņš bija trešais, bet kopvērtējumā ierindojās 20. vietā.

Pagājušajā nedēļā Kristaps Zvejnieks triumfēja Universiādē Alpu kombinācijā, milzu slalomā viņš bija astotais, bet supergigantā izcīnīja 14. vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!