Foto: Publicitātes foto

Augstvērtīgu panākumu Čehijas čempionātā slalomā pirmdien guva Latvijas izlases dalībnieks Kristaps Zvejnieks, kurš 69 kalnu slēpotāju konkurencē izcīnīja trešo vietu, nopelnot 35. godalgoto vietu karjerā FIS sacensībās. Viņš par 0,74 sekundēm atpalika no uzvarētāja un nupat pasaules kausa posmā trīsdesmitniekā tikušā slovēņa Miha Kuernera, informēja Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Konkurence Čehijas čempionātā Kouti sanāca gan daudzveidīga, piedaloties desmit valstu pārstāvjiem, gan arī spēcīga, jo, piemēram, pirmo piecu vietu ieguvēju slaloma reitings bija zem 11 FIS punktiem, kas nozīmē, ka viņi visi atrodas pasaules top100.
Pirmo braucienu Kristaps Zvejnieks veica ļoti labi, uzrādot otro laiku (43,98 sekundes) un tikai par 0,27 sekundēm atpaliekot no slovēņa Mihas Kuernera, kurš pirms divām nedēļām pasaules kausā ieguva 29.vietu.

Otrs brauciens Kristapam neizdevās tik sekmīgs, taču, neskatoties uz tajā uzrādīto septīto laiku, to nevar nosaukt par sliktu, jo tomēr kopā ar mūsu kalnu slēpotāju startēja vairāki ļoti meistarīgi slalomisti. Lai arī neizdevās saglabāt otro pozīciju, tomēr K.Zvejnieks ar trešo labāko laiku divu braucienu summā nosargāja vietu trijniekā, par 0,74 sekundēm un 0,17 sekundēm piekāpjoties attiecīgi pirmajai un otrajai vietai. Arī jaunākajam brālim Mikam Zvejniekam otrs brauciens sanāca lēnāks, un līdz ar to noslīdēt no četrpadsmitās un septiņpadsmito vietu (+4,44 s).

Pasaules reitingā 56.vietā atrodošais slovēnis Kuerners, kuram vienīgajam no dalībniekiem reitings bija zem desmit punktiem – 8,65 FIS punkti, ar uzrādīto trešo laiku otrajā braucienā nosargāja līderpozīcijas un izcīnīja uzvaru. Tikmēr no sestās uz otro vietu pakāpās absolūti ātrāko laiku otrajā braucienā uzrādījušais itālis Roberto Nani, kuram pasaules čempionātā Bīverkrīkā milzu slalomā 6.vieta. Šosezon Nani vairākas reizes ir bijis desmitniekā pasaules kausa posmos milzu slalomā, bet pēdējās divas sezonas pāris startos slalomā viņš nevienu reizi nav ticis trīsdesmitniekā, paliekto ap 40.vietu vai zemāk. Taču Čehijā viņš otro slalomu veica tikpat lieliski kā parasti milzu slalomu braucienus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!