Foto: AP/Scanpix
Krievijas daiļslidošanas pāris Jevgēņija Tarasova un Vladimirs Morozovs ceturtdien svinēja uzvaru Čehijā notiekošā Eiropas čempionātā pāru sacensībās.

Krievijas duets, kurš iepriekšējos divos gados Vecā kontinenta meistarsacīkstēs izcīnīja bronzas godalgas, šoreiz savāca 227,58 punktus.

Tarasova un Morozovs bija līderi pēc īsās programmas, bet ceturtdien izvēles slidojumā viņi uzrādīja otro labāko rezultātu, taču ar to bija pietiekoši, lai gūtu uzvaru sacensībās.

Sudraba medaļas ieguva Vācijas pārstāvji - Ukrainā dzimusī Aļona Savčenko, kura ir pieckārtēja pasaules un četrkārtēja Eiropas čempione, un Francijā dzimušais Bruno Maso, kuri tika pie 222,35 punktiem. Viņi bija labākie izvēles slidojumā, taču ar to bija par maz, lai no trešās vietas pēc īsās programmas, apsteigtu līderus.

Tikmēr bronzas godalgas ieguva Franciju pārstāvošie Vanesa Džeimsa un Morgans Siprē, kuri tika pie 220,02 punktiem.

Jau vēstīts, ka Latvijas daiļslidotāja Angelīna Kučvaļska trešdien neveiksmīgi iesāka Eiropas čempionātu, jo īsajā programmā viņa divas reizes nokrita, ieņemot 20.vietu 34 dalībnieču konkurencē.

Kučvaļska nokrita jau savā pirmajā lēcienā, neveiksmīgi piezemējoties pēc trīskāršā tulupa, bet vēl reizi viņa garšļaukus bija pēc divu lēcienu kaskādes. Programmas otro daļu Latvijas sportiste veica bez acīmredzamām kļūdām, kas viņai tomēr ļāva tikt starp 24 labākajām dalībniecēm, kuras piektdien veiks izvēles slidojumu.

Tiesneši Kučvaļskas sniegumu novērtēja ar 49,05 punktiem.

Savukārt ceturtdien Latvijas deju pāris Olga Jakušina un Andrejs Ņevskis ieņēma 23.vietu īsajā programmā un netika pie iespējas izpildīt izvēles slidojumu.

Latvijas duets par savu sniegumu nopelnīja 49,14 punktus, kas viņiem deva 23.vietu starp 30 deju pāriem. Izvēles programmai kvalificējās 20 labākie dueti, no kuriem Jakušina un Ņevskis atpalika par nieka 0,73 punktiem.

Kā pēdējie izvēles dejai kvalificējās Teilore Trana un Sauļus Ambrulevičs, kuri pārstāv Lietuvu.

Labāko sniegumu īsajā programmā parādīja itāļi Anna Kapellīni un Luka Lanote, kuru sniegumu tiesneši novērtēja ar 76,65 punktiem. Itāļi 2014.gadā jau kļuva par Eiropas čempioniem, bet pēc tam divus gadus pēc kārtas izcīnīja sudraba medaļas.

Kučvaļska pērn Eiropas čempionātā Bratislavā sensacionāli izcīnīja ceturto vietu, bet 2015.gadā viņa Vecā kontinenta čempionātā bija septītā.

Piektdien sacensības sāks vīri, kur startēs arī Latvijas labākais daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs.

Eiropas čempionāts noslēgsies svētdien ar paraugdemonstrējumiem, bet pēdējie medaļu ieguvēji tiks noskaidroti sestdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!