Foto: Publicitātes foto

Somijas ciematā Levi notiekošajā Eiropas kausa izcīņas posmā kalnu slēpošanā slaloma disciplīnā Latvijas pārstāvis Kristaps Zvejnieks palaida garām iespēju tikt pie punktiem kopvērtējumā, neskatoties uz augstu pozīciju pēc pirmā brauciena, informē Latvijas Slēpošanas savienība.

117 dalībnieku konkurencē pēc pirmā brauciena Kristaps Zvejnieks atradās 30.pozīcijā, taču otrajā braucienā nefinišēja un palika bez ieskaites punktiem, ko saņem labākie 30 sportisti divu braucienu summā.

Kristapam Zvejniekam pirmajā braucienā augšdaļa nesanāca tik labi kā Pasaules kausa sacensībās, un pirmajā starpfinišā viņš uzrādīja tobrīd 27.laiku, no līdera atpaliekot 0,93 sekundes, bet turpinājumā Kristaps brauca nedaudz labāk un finišā pakāpās uz 21.vietu (+2,17 s). No vēlāk startējošajiem mūsu kalnu slēpotāju apsteidza deviņi dalībnieki, līdz ar to Kristapam Zvejniekam izdevās pirmo braucienu noslēgt 30.vietā. Šāda pozīcija bija ļoti izdevīga, jo deva pirmo starta pozīciju otrajā braucienā.

Otrajā braucienā, pirmajam dodoties trasē, Kristaps diemžēl piedzīvoja neveiksmi un izstājās, tādējādi palaižot garām ļoti labu iespēju tikt pie punktiem Eiropas kausa kopvērtējumā. Uzvaru izcīnīja norvēģis Sebastians Sulevogs

Miks Zvejnieks, startējot ar 114.numuru, savā pirmajā startā Eiropas kausā pirmo braucienu uzsāka labi, trases vidusdaļā vienīgajā kontrolatzīmē līderim zaudējot 0,97 sekundes, bet no Kristapa atpaliekot tikai četras sekundes simtdaļas. Diemžēl turpinājumā Mikam sanāca kļūdīties, un izstāšanās savā debijā Eiropas kausā. Starp citu, no pēdējiem septiņiem startējušiem visi izstājās. Pirmajā braucienā izstājās ļoti daudzi, jo finišu nesasniedza 42 braucēji.

Svētdien kalnu slēpotāji sacentīsies Eiropas kausā slaloma disciplīnā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!