Foto: Foto no video
Latvijas daiļslidotājas Angelīna Kučvaļska un Diāna Ņikitina pasaules čempionātā junioriem, kas risinās Ungārijā, sestdien sacensībās izvēles programmā nespēja uzlabot savas pozīcijas un noslēgumā ieņēma attiecīgi septīto un desmito vietu.

Kā zināms, piektdien notikušajās īsās programmas sacensībās, Kučvaļska bija sestā, bet Ņikitina desmitā, Abas Latvijas sportistes pirmo reizi sacentās viena vecuma kategorijas grupā un Kučvaļska īsajā programmā ieguva 57,92, bet Ņikitina 54,59 punktus.

Savukārt izvēles slidojumā Kučvaļska tika pie 103,37 punktiem, kas bija astotais labākais rezultāts, bet summā viņa zaudēja vienu pozīciju, sacensības noslēdzot ar 161,29 punktiem.

Tikmēr Ņikitina izvēles programmā nopelnīja 94,43 punktus, kas bija 12.dienas rezultāts, bet summā viņa ar 149,02 punktiem saglabāja desmito pozīciju.

Par pasaules junioru čempioni kļuva 14 gadus vecā Marina Honda no Japānas, kura tika pie 192,98 punktiem. Honda pēc piektdienas sacensībām bija otrā, taču īsās programmas labākā rezultāta uzrādītāja Aļisa Fedičkina sestdien nestartēja.

Sudraba medaļu ar 188,72 punktiem ieguva krieviete Marija Sockova, bet trešā palika Vakaba Higuči no Japānas ar 183,73 punktiem.

Jau ziņots, ka piektdien astoto vietu junioriem ieguva Latvijas talantīgais daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs. Summā Latvijas pārstāvis nopelnīja 204,75 punktus.

Par čempionu tika kronēts Izraēlas sportists Daniels Samohins, kuram 236,65 punkti, bet sudrabu izcīnīja kanādietis Nikolā Nadū, kamēr bronzas godalga tika ASV daiļslidotājam Tomoki Hivataši.

Kā zināms, janvāra beigās Kučvaļska ieguva ceturto vietu Eiropas čempionātā pieaugušajiem ar 176,99 punktiem, kas ir Latvijas rekords. Savukārt Ņikitina pērn novembrī Rīgā "Volvo Open Cup" sacensībās summā nopelnīja 170,28 punktus, kas tobrīd bija augstvērtīgākais rezultāts Latvijas dāmu daiļslidošanas vēsturē.

Kučvaļska pašlaik gatavojas startam mēneša mijā ASV gaidāmajam pasaules čempionātam pieaugušajiem, bet Ņikitina šosezon vēl ir par jaunu, lai startētu pieaugušo konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!