Foto: Publicitātes foto

Līdz šim veiksmīgāko posmu aizvadījuši Latvijas jaunie distanču slēpotāji, kuri izcīnīja četras godalgotas vietas. Nepārspēti bija Raimo Vīgants, Gustavs Lukstiņš un Samanta Krampe, bet Bruno Krampem trešā vieta, portālu "Delfi" informēja Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Uz Mammasti bija devušies SS "Arkādija", Madonas BJSS un Cēsu pilsētas SS audzēkņi. 1999.gadā dzimušajiem puišiem kvalifikācijā 25 dalībnieku vidū 1,2 kilometru Raimo Vīgants vienīgais veica zem trim minūtēm (2:57,4) un par astoņām sekundēm apsteidza otro laiku uzrādījušo igauni. Finālā Vīgants svinēja uzvaru.

Jaunākajās grupās finālbraucieni nenotika, un rezultātus rēķināja pēc kvalifikācijas. 2003.gadā dzimušajiem puišiem viena kilometra distancē 30 dalībnieku konkurencē visātrāko laiku (2:40,1) uzrādīja SS "Arkādija" pārstāvis Gustavs Lukstiņš, kurš par 1,2 sekundēm apsteidza igauņu vadošo slēpotāju un iepriekšējos divos posmos uzvarējušo Kasparu Lē, bet par 9,5 sekundēm savu komandas biedru un trešās vietas ieguvēju Bruno Krampi.

Meitenēm šajā vecumā 32 dalībnieču vidū ļoti līdzīgā cīņā pie otrās uzvaras šosezon tika Bruno māsa Samanta Krampe, kura vienu kilometru veica 2:55,1 un tikai par vienu sekundes desmitdaļu apsteidza igaunieti Merli Utsalu. Cēsniece Signe Miķelsone Samantai zaudēja 18 sekundes un ieņēma 8.vietu.

Vēl desmitniekā iekļuva madonietis Uvis Akmentiņš, kurš 2002.gadā dzimušajiem apsteidza 19 konkurentus un ierindojās 9.vietā. Savukārt starp 2001.gadā dzimušajiem, kur bija viskuplākais dalībnieku skaits - 45 slēpotāji - Latvijā šosezon dominējošais madonietis Niks Saulītis piekāpās 10 igauņiem un palika 11.vietā. Visjaunākajā grupā, 2004.gadā dzimušie un jaunāki, 13.vietā ierindojās vēl viens madonietis Gustavs Sināts, bet 2000.gada dzimušo grupā 12.vieta Kalvim Krīgeram.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!