Foto: Publicitātes attēli

Aizvadītajā nedēļas nogalē Norvēģijā FIS kalnu slēpošanas sacensībās labus rezultātus uzrādījuši Latvijas izlases dalībnieki, izcīnot godalgotas vietas, kā arī sasniedzot savus FIS punktu rekordus, informē Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Agnese Āboltiņa izcīnīja 2.vietu slalomā, bet Žanete Gedra tika pie sava labākā rezultāta FIS punktos milzu slalomā, kamēr viņas brālis Žaks Gedra sasniedza abus – godalgotu vietu un punktu rekordu slalomā.

Uz Norvēģijas kalnu ciematu Opdāli, kur pagājušajās nedēļas nogalē norisinājās FIS sacensības kalnu slēpošanā, bija devušies trīs Latvijas izlases dalībnieki – Žaks un Žanete Gedras, kā arī Norvēģijā dzīvojošā Agnese Āboltiņa, kura pēc kritiena 23.janvārī Norvēģijas junioru čempionātā nobrauciena disciplīnā un neliela smadzeņu satricinājuma, divas nedēļas izlaižot, atkal atgriezās sacensību apritē. Vispirms dalībnieki divas reizes sacentās milzu slalomā, bet pēc tam divas reizes slalomā. Bez mājiniekiem un mūsējiem piedalījās arī pa kādam pārstāvim no Zviedrijas, Somijas, Islandes, Slovākijas, Nīderlandes, Slovākijas un Igaunijas. Dalībnieki pamatā bija juniora vecuma.

Žakam Gedram labāk izdevās nostartēt slalomā, kur tika uzrādīti divi labākie rezultāti FIS punktos un iegūta viena godalga – trešā vieta. Pirmajā dienā viņš pēc pirmā brauciena no 78 dalībniekiem atradās septītajā pozīcijā, bet ar trešo laiku otrajā braucienā SK "Ziemeļpols" pārstāvim sanāca pakāpties uz trešo vietu, palaižot priekšā tikai vienu norvēģi un zviedru. Taču vēl svarīgāk, ka pirmo reizi karjerā 17 gadus vecais Žaks Gedra ieguva zem 40 FIS punktiem – 35,46 punktus. Mūsu kalnu slēpotājs divu braucienu summā uzvarētājam norvēģim Timonam Hauganam, kura reitings ir 26 FIS punkti, zaudēja pusotru sekundi. Otrajā dienā arī tika uzrādīts teicams rezultāts – 40,66 FIS punkti, kas ir otrs labākais rādītājs karjerā. Uzvarēja atkal Haugans, kuram šoreiz Žaks divu braucienu summā piekāpās 2,15 sekundes un ierindojās sestajā vietā.

Sievietēm 45 dalībnieču konkurencē pirmajā dienā slalomā Agnesei Āboltiņai pussekunde pietrūka līdz trijniekam un viņa ieņēma 4.vietu (+3,29 s), nopelnot 48 FIS punktus. Otrajā dienā Agnese jutās vēl labāk un no 4.vietas pirmajā braucienā pakāpās uz otro divu braucienu summā, uzvarētājai Kristiānai Bekestadai, kas ir Norvēģijas šī gada ceturtā labākā juniore nobrauciena disciplīnā, zaudējot 0,86 sekundes un nopelnot 35,25 FIS punktus, kas ir trešais labākais Agneses rādītājs šajā disciplīnā. Tikmēr milzu slaloma disciplīnā atzīmējās Žanete Gedra, kura ierindojās 9.vietā, taču ar iegūtajiem 50,57 FIS punktiem uzstādīja savu labāko rezultātu milzu slalomā, iepriekšējo labāko rādītāju uzlabojot uzreiz par 18 punktiem. Žanete divu braucienu summā uzvarētājai Teai Stjernesundai no Norvēģijas, kura Eiropas kausa posmā pirms Ziemassvētkiem ieguva 10.vietu, zaudēja gandrīz trīs sekundes (2,94 s). Deficīts varēja būt uz pusi mazāks, ja ne kļūdiņas otrajā braucienā, jo pēc pirmā brauciena mūsu pārstāve no līderes atpalika tikai 0,67 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!