Foto: Publicitātes foto

Somijā Sallā notikušajās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās slalomā svētdien uzvaru izcīnīja Latvijas izlases dalībnieks Miks Zvejnieks, kurš turpināja brāļa Kristapa divas iepriekšējās dienas Pihē un tepat Sallā iesākto uzvaru gājienu. Mikam tā bija trešā uzvara karjerā un arī punktu rekords – 25,99 FIS punkti. Šoreiz dāmām augstāko vietu no Latvijas pārstāvēm ieguva Liene Bondare, kura ieņēma 12.vietu no 39 dalībniecēm, par Latvijas kalnu slēpotāju panākumiem stāsta Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Kristaps Zvejnieks startēja ar pirmo numuru, un viņa uzrādīto laiku 50,65 sekundes ne tikai neviens no turpmāk 68 startējušajiem neuzlaboja, bet arī pat nepietuvojās. Otrs ātrākais bija zviedrs Izaks Kleins, kas atpalika 0,63 sekundes. Šķita, ka ir perfekta pozīcija, lai izcīnītu trešo uzvaru trešo dienu pēc kārtas un desmito karjerā, taču mūsu kalnu slēpotājs bija izbraucis nepareizi vienus vārtus un pirms oficiālo rezultātu paziņošanas sekoja diskvalifikācija. Līdz ar to par vienu pozīciju augstāk no ceturtās un trešo vietu pabīdījās viņa brālis Miks, kurš no līdera zviedra Kleina atpalika 1,2 sekundes. Otro braucienu Miks veica ļoti labi un, uzrādot ātrāko laiku, izvirzījās līderpozīcijās. Atlika vēl braukt diviem labākajiem pēc pirmā brauciena. Hannes Grims no Zviedrijas izsēja savu 0,39 sekunžu pārsvaru un finišā divu braucienu summā bija otrajā pozīcijā trešdaļu sekundes aiz mūsu kalnu slēpotāja. Līderis Kleins vienīgajā kontrolatzīmē trases vidusdaļā bija saglabājis sekundes pārsvaru un šķita, ka mums būs ļoti augstā otrā vieta, taču lejasdaļā zviedrs kļūdījās un izstājās, līdz ar to Mika Zvejnieka vārds palika līdera ailē un viņš varēja svinēt uzvaru. M.Zvejnieks uzstādīja savu punktu rekordu - 25,99 FIS punkti, otro reizi karjerā iegūstot zem 30 FIS punktiem.

Beidzot labi nostartēja arī Toms Sarkanis, kurš no Mika atpalika 3,9 sekundes un ieņēma 10.vietu, ar iegūtajiem 52,56 FIS punktiem uzrādot otro labāko rezultātu karjerā. Pēc vairākām neveiksmēm savu reālo varējumu parādīja jauniņais Žaks Gedra, kurš savā pirmajā sezonā junioros un sestajās FIS sacensībās ieguva 58 FIS punktus, kas priekš 16 gadus jauna kalnu slēpotāja ir ļoti atzīstami. Žaks no trīs gadus vecākā Mika atpalika 4,82 sekundes un ierindojās 12.vietā.

Sievietēm pirmajā braucienā 10.laiku uzrādīja Evelīna Gasūna, no līderes čehietes Gabriēlas Capovas atpaliekot krietni mazāk nekā iepriekšējās dienas - 1,44 sekundes, kas veicinātu savu punktu rekorda sasniegšanu, taču tāpat kā Kristaps arī Evelīna nebija pareizi izbraukusi vārtus un saņēma vēlāk diskvalifikāciju. Līdz ar to labāko rezultātu no mūsējām divu braucienu summā uzrādīja Liene Bondare, kura uzvarētājai Capovai zaudēja 9,19 sekundes un ieņēma 12.vietu, uzrādot šosezon pagaidām labāko rezultātu - 90,91 FIS punkts. Savus labākos punktus (103,78) karjerā ieguva 16 gadus jaunā Elīna Nežborte, kura bija divas sekundes lēnāka par Lieni un ieņēma 15.vietu. Elizabetei Šternai 20.vieta (+19,53 s, 158 FIS punkti), bet 22.vietā ierindojās Katrīna Kupča (+39,10 s, 286 FIS punkti). 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!