Foto: Publicitātes foto
Latvijas orientierists Raivo Kivlenieks ceturtdien izcīnīja 17.vietu Norvēģijā notiekošā pasaules čempionāta ar slēpēm garajā distancē.

Vairāk nekā 20 kilometrus garajā distancē R.Kivlenieks finišēja pēc vienas stundas 40 minūtēm un 51 sekundes, no pirmo vietu guvušā norvēģa Lāša Mūolda atpaliekot par deviņām minūtēm un 31 sekundi.

Tikmēr 30.vietu ieņēma Nauris Raize, bet Dmitrijs Andrejevs palika 42.pozīcijā starp 48 finišējušajiem sportistiem.

Vēl viens latvietis Andris Kivlenieks tika diskvalificēts.

Kā zināms, trešdien notikušajā sprintā A.Kivlenieks izcīnīja 12.vietu, uzrādot Latvijas sportistu pārliecinoši labāko rezultātu ziemas orientēšanās starptautiskajos čempionātos.

Savukārt paralēli notiekošajā Eiropas čempionātā jauniešiem ceturtdien Niks Pļaviņš bija 28.vietā, viņam uzreiz sekoja Konstantīns Bogdanovs, bet 33.pozīcijā ierindojās Andris Sarksņa. Starp meitenēm Vilma Alberinga finišu sasniedza 22.vietā, Arta Renāte Rulle ierindojās 30.vietā, bet Elizabete Ločmele palika 33.vietā no 38 sportistēm.

Pasaules čempionāta turpinājumā sportistiem sestdien ieplānota vidējā distance ar kopējo startu, bet sacensības ar stafeti noslēgsies svētdien.

Pasaules čempionāts orientēšanās ar slēpēm norisinās katru otro gadu. Iepriekšējais čempionāts 2013.gadā notika Kazahstānā - toreiz Andris Kivlenieks uzrādīja augstāko individuālo rezultātu, izcīnot 22.vietu sprintā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!