Foto: Publicitātes foto

Latvijas vadošais biatlonists Andrejs Rastorgujevs trešdien Pasaules kausa izcīņas posmā Rūpoldingā izcīnīja 15. pozīciju 20 kilometru individuālajā distancē.

Rastorgujevs pirmajās trīs šaušanās pieļāva pa vienai kļūdai katrā, bet ceturtajā "ugunslīnijā" viņš bija nekļūdīgs. Latvijas sportista slēpošanas temps atkal bija pietiekami ātrs un sacensību noslēgumā viņš ierindojās 15. pozīcijā. Sacensību uzvarētājam Martēnam Furkādam Rastorgujevs piekāpās 3:18,3 minūtes.

Cits Latvijas biatlonists šajās sacensībās Oskars Muižnieks pieļāva trīs kļūdas, bet viņš visas trīs reizes neprecīzs bija otrajā šaušanā. Muižnieka temps distancē nebija tik ātrs un finišā viņš līderim zaudēja 5:43,7 minūtes, kas deva 69. pozīciju.

Vēl no latviešiem sacensībās piedalījās pieredzējušais Ilmārs Bricis, kurš ar divām kļūdām ieņēma 74. pozīciju, līderim zaudējot 6:16,0 minūtes. Abas kļūdas viņš pieļāva pirmajā šautuvē.

Sacensību uzvarētājs Martēns Furkāds no Francijas distanci veica 44:27,9 minūtēs, četrās šaušanās pieļaujot vienu kļūdu. Bez kļūdām šāvušais čehs Ondržejs Moravecs uzvarētājam zaudēja minūti un vienu sekundi, ieņemot otro vietu, bet trešajā pozīcijā ierindojās Johannes Tinjess Bē no Norvēģijas (+1:06,3).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!