Foto: DELFI
Latvijas snovbordiste Zane Leja treniņā guvusi smadzeņu satricinājumu, kā dēļ sportiste nevarēs startēt Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādē.

Tāpat savainojumus guvuši arī Latvijas U-17 izlases hokejisti Rihards Bukarts un Rūdolfs Kalvītis.

Kā ziņots, Latvijas U-17 izlase pirmdien Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādes pirmajā mačā pirmdien ar rezultātu 2:7 (1:2, 0:1, 1:4) zaudēja Krievijas vienaudžiem. Šajā cīņā vienus no vārtiem guva arī Bukarts.

Tomēr Bukarta un Kalvīša traumas neesot pārāk nopietnas, un abi hokejisti, iespējams, laukumā varēs doties jau otrdienas spēlē ar Šveices vienaudžiem.

Kā ziņots, Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiāde ilgs līdz 18.februārim. Latviju tajā pārstāvē 44 sportisti, kas startēs sešos sporta veidos no astoņiem sacensību programmā paredzētajiem.

No 1991.gada katru otro gadu notiek Eiropas Jaunatnes Olimpiāde vasaras sporta veidos, bet kopš 1993.gada notiek Eiropas Jaunatnes Olimpiāde ziemas sporta veidos.

Latvijas jaunatnes komanda Eiropas Jaunatnes Olimpiādē debitēja 1993.gadā.

Pagaidām Latvijas komanda Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādēs izcīnījusi vienu bronzas medaļu. To 2009.gadā paveica Rinalds Kostjukovs distanču slēpošanas sprinta sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!