Foto: AFP/Scanpix
2014. gada olimpisko spēļu čempions slēpošanā Aleksandrs Ļegkovs līdz ar vairākiem citiem Maskavas pilsētas un Piemaskavas apgabala domes deputātiem tiek turēts aizdomās ļaunprātīgu amata priekšrocību izmantošanu, secināts neatkarīgās starptautiskās organizācijas "Transparency International" izmeklēšanā.

Organizācijas atskaitē minēts, ka Ļegkovam pieder SIA "Ļegkova vārdā nosauktais ekipējuma centrs", bet vienlaicīgi viņš ir piemaskavas domes jaunatnes un sporta komitejas priekšsēdētāja vietnieks. Šī komiteja kontrolē jaunatnes politikas un sporta attīstības finansējumu no valsts budžeta līdzekļiem. Sportista deputāta pilnvaras laikā viņa kompānija noslēgusi trīs līgumus ar vairākām apgabala budžeta iestādēm par ekipējuma iegādi kopumā 3,74 miljonu rubļu (45 tūkstoši eiro) apmērā.

Bez Ļegkova interešu konflikti konstatēti slavenajai dziedātājai, Maskavas pilsētas domes deputātei Nadeždai Bakinai un vēl septiniem deputātiem. Par katru no amatpersonām "Transparency International" iesnieguši ziņojumu prokuratūrā, kā arī vērsušies prezidenta administrācijā un Krievijas Valsts domes drošības un pretkorupcijas komitejā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!