Foto: AP/Scanpix
Seškārtējā olimpiskā čempione distanču slēpošanā Mārita Bjergena no Norvēģijas ir sava pirmdzimtā gaidībās, tāpēc gatavojas izlaist daļu no nākamās sezonas.

Kā 35 gadus vecā sportiste pavēstījusi vietējiem medijiem, bērnu viņa gaida nākam pasaulē decembrī.

"Šajā ziemā neaizvadīšu daudz sacensību, taču atgriezīšos nākamgad, ja viss būs kārtībā," uzsvēra Bjergena.

Sagaidāms, ka Bjergena varētu piedalīties 2017. gada pasaules čempionātā, kā arī gadu vēlāk gaidāmajās olimpiskajās spēlēs Dienvidkorejā.

Lai gan pirms kāda laika izskanēja runas, ka titulētā norvēģiete varētu noslēgt savu karjeru, aprīlī viņa pavēstīja, ka nākamajā sezonā sacensībās piedalīsies.

Bjergena ir visu laiku titulētākā distanču slēpotāja. Šī gada pasaules čempionātā viņa tika pie diviem zeltiem, visu laiku titulētāko sportistu sarakstā ar 14 godalgām panākot krievieti Jeļenu Valbi. Tāpat viņas kontā bija viens sudrabs.

Bjergena pārliecinoši jau ceturto reizi karjerā triumfēja Pasaules kausa kopvērtējumā, kā arī šogad pirmoreiz kļuva par labāko "Tour de Ski" slēpošanas seriālā.

Bjergena, skaitot kopā pasaules čempionātus un olimpiskās spēles, tikusi pie 32 godalgām, kas šajā rādītājā ļāvis apsteigt slaveno tautieti Bjērnu Delī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!