Foto: AFP/Scanpix
Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) pēc komandu pārstāvji sapulces pirmdien izziņojusi Soču olimpiskā vīriešu hokeja turnīra kvalifikācijas un ceturtdaļfināla spēļu laikus.

Latvijas un Šveices komandu duelis par iekļūšanu ceturtdaļfinālā otrdien notiks lielākajā arēnā "Boļšoj" un sāksies pulksten 19:00 pēc Latvijas laika.

Pirmie kvalifikācijas kārtu otrdien, 18.februārī, uzsāks Austrijas un Slovēnijas hokejisti, kuri ceturtdaļfinālistu noskaidros jau pulksten 10:00. Pulksten 14:30 cīņu sāks Krievija un Norvēģija, bet vienlaicīgi ar Latvijas-Šveices dueli otra arēnā "Šaiba" cīņu sāks Čehija un Slovākija.

Latvijas un Šveices dueļa uzvarētājs trešdien atkal pulksten 19:00 tiksies ar vienu no galvenajām favorītēm Kanādu, bet tajā pašā laikā ASV hokejisti spēlēs pret Čehijas un Slovākijas pāra veiksminieci. Ceturtdaļfināla pirmo spēli aizvadīs Zviedrija, kas trešdien pulksten 10:00 sāks cīņu pret Slovēniju vai Austriju, bet pulksten 14:30 Somija spēlēs pret Krieviju vai Norvēģiju.

Jau ziņots, ka pēc priekšsacīkšu noslēguma kļuva zināms, ka kvalifikācijas kārtā Latvijai būs atkal jātiekas ar pasaules vicečempioni Šveici. Abas vienības jau tikās savā starpā C grupā, un šajā mačā Latvija zaudēja dramatiskā cīņā ar 0:1, ripu ielaižot tikai 7,9 sekundes pirms pamatlaika beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!