Foto: Reuters/Scanpix
Viens no Zviedrijas labākajiem hokejistiem Jūhans Francens savainojuma dēļ nevarēs piedalīties gaidāmajās Soču olimpiskajās spēlēs, kurās zviedri grupas ietvaros spēkosies arī ar Latvijas valstsvienību, vēsta Nacionālā hokeja līga (NHL).

Francens, kurš pārstāv NHL klubu Detroitas "Red Wings", pirms neilga laika iedzīvojās smadzeņu satricinājumā, taču pēcāk atgriezās laukumā. Tomēr hokejistu vēl joprojām vajā smadzeņu satricinājuma simptomi, kā rezultātā tika lemts par labu Olimpiādes izlaišanai.

34 gadus vecais Fransēns šosezon aizvadījis 31 spēli, kurā guvis deviņus vārtus un veicis 14 rezultatīvas piespēles.

Viņa aizvietotājs Olimpiādē būs cits "Red Wings" uzbrucējs 24 gadus vecais Gustavs Nīkvists, kurš šosezon 31 mačā izcēlies ar 13 vārtu guvumiem un desmit rezultatīvām piespēlēm.

"Esmu ļoti satraukts. Pārstāvēt savu valsti olimpiskajās spēlēs būs kaut kas īpašs. Olimpiāde nav pārāk bieži, tāpēc šī būs lieliska pieredze," pēc jaunumu uzzināšanas izteicies Nīkvists.

Zviedriju olimpiskajās spēlēs pārstāvēs seši "Red Wings" hokejisti.

Soču olimpiskais hokeja turnīrs ilgs no 12. līdz 23.februārim, un tajā jau ceturto reizi pēc kārtas piedalīsies arī Latvija, sacenšoties C apakšgrupā ar Zviedriju, Šveici un Čehiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!