Foto: PantherMedia/Scanpix
Starptautiskā Sporta arbitrāžas tiesa (CAS) atteikusies izskatīt sešu Krievijas sportistu un septiņu treneru apelāciju pret Starptautisko Olimpisko komiteju (SOK) par viņu nepielaišanu 2018. gada Phjončhanas olimpiskajām spēlēm.

CAS grupa, kuras sastāvā ir Muhameds Abdels Raufa (Ēģipte), Lourenss Buasons de Čazerns (Šveice) un Cziņvons Parks (Koreja), noteikusi, ka šīs lietas neietilpst viņu jurisdikcijā.

Visi seši Krievijas sportisti – ātrslidotāji Pāvels Kuližņikovs, Deniss Juskovs, šorttekiste Tatjana Boroduļina, biatlonisti Aleksandrs Loginovs, Irina Stariha un tramplīnlēcējs Dmitrijs Vasiļjevs — iepriekš bijuši pieķerti aizliegto preparātu lietošanā. Kā ziņojām, SOK noteica, ka Phjončhanas spelēs varēs piedalīties tikai Krievijas sportisti, kam nav dopinga vēstures.

CAS atteikumu saņēmuši un uz olimpiskajām spēlēm nevarēs doties arī Krievijas ātrslidošanas izlases galvenais treneris Konstantīns Poltavecs, ātrslidošanas treneri Pāvels Arbatkevičs un Viktors Sivkovs, Krievijas skeletona izlases vecākie treneri Antons Čeliševs un Jevgeņijs Zikovs, Krievijas bobsleja un skeletona izlases galvenais treneris Daņils Čabans un bobsleja izlases ārste Anna Vičika.

Apelāciju CAS iesniegušo 47 Krievijas sportistu lietās spriedums tiek solīts olimpisko spēļu atklāšanas dienā, 9. februārī.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!