Foto: Publicitātes foto
Pēc divu olimpisko spēļu izlaišanas šogad Soču Olimpiādē atkal brauks līdzjutēju iemīļotā Jamaikas bobsleja izlase, vēsta ārvalstu mediji.

Jamaikiešu pilots Vinstons Vatss, piedaloties Ziemeļamerikas sacensībās, nopelnījis pietiekami punktus, lai saņemtu Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas (FIBT) speciālo ielūgumu. Jamaikas Bobsleja federācija plāno izmantot ielūgumu, lai gan startam Soču Olimpiskajās spēlēs nepieciešams finansējums.

Pirmo reizi Jamaikas bobslejistus pasaules iepazina 1988.gadā Kalgari. Pēc šīm olimpiskajām spēlēm tika uzņemta arī nu jau leģendārā filma "Cool Runnings", kas bija stāsts par jamaikiešu ceļu uz Ziemas olimpiskajām spēlēm. Jamaikas bobslejistus līdzjutēji varēja vērot arī 1992., 1994., 1998. un 2002.gada olimpiskajās spēlēs, bet pirms iepriekšējām divām Ziemas Olimpiādēm jamaikieši nenopelnīja pietiekami punktus, lai kvalificētos.

Tomēr tagad Vatss ir apņēmībās pilns aizbraukt uz Sočiem, kaut gan, lai labi sagatavotos, nepieciešami prāvi līdzekļi. Jamaikas bobsleja komandā vēl ir stūmējs Marvins Diksons, rezerves stūmējs Viens Blekvuds, kā arī treneri Tomass Samuels un Kriss Stoukss, kurš bija viens no leģendārās 1988.gada Jamaikas bobsleja izlases sastāva dalībniekiem.

Dažu dienu laikā ASV, kur pārsvarā uzturas Jamaikas bobslejisti, jamaikiešu fani izveidoja speciālu interneta lapu, kur varēja ziedot eksotiskās zemes pārstāvju dalībai Sočos. Dažu dienu laikā bija saziedoti 30 000 ASV dolāru, pirmdien pēcpusdienā ziedojumu apmērs jau bija pietuvojies 50 000, bet, lai pienācīgi sagatavotos un normālai aizbrauktu uz Sočiem, kopā nepieciešami apmēram 100 000. Pats Vatss jau ieguldījis ievērojamus privātos līdzekļus, lai izcīnītu ceļazīmi uz Sočiem.

 Stoukss, atceroties Kalgari olimpiskās spēles, norāda, ka šoreiz komanda nav tik trūcīgi nodrošināta un var gatavoties olimpiskajām spēlēm, tomēr finansējums vajadzīgs nopietnāks. "Mēs neesam pat tuvu tam, lai segtu visas izmaksas. Mums ir jāapmaksā uzņemtās saistības, mums vēl ir trīs nedēļu treniņi. Mūsu puišiem nav pat savas normālas treniņu jakas, tās ir aizlienētas."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!