Ceturtdien Sočos svinīgās ceremonijās durvis vēra XXII Ziemas olimpisko spēļu sportistu ciematiņi, vēsta Krievijas masu mediji.

Centrālajā ciematā, kas atrodas pie olimpiskā stadiona un ledus hallēm, var apmesties līdz 3000 cilvēku. Šī ciemata mēra pienākumi uzticēti slavenajai krievu vieglatlētei Jeļenai Isinbajevai, kura solīja rūpēties par sportistiem un pildīt olimpiešu prasības Soču Olimpiādes laikā.

Otrs lielākais olimpiskais ciemats atrodas kalnos un tajā pārsvarā dzīvos kalnu slēpotāji, snovbordisti un frīstailisti, kuriem tādējādi būs vieglāk aklimatizēties un pielāgoties laika apstākļiem kalnos. Šī ciemata mēra funkcijas uzticētas olimpiskajai čempionei ātrslidošanā Svetlanai Žurovai. Savukārt trešais, mazākais olimpiskais ciemats atrodas netālu no slēpošanas un biatlona centra.

Ceturtdien Soču olimpisko ciematiņu pirmā no Latvijas delegācijas varēja iemēģināt distanču slēpotāja Inga Dauškāne, bet nākamie uz Sočiem svētdien dosies Latvijas kamaniņnieki.

XXII Ziemas olimpiskās spēles Krievijas kūrortpilsētā Sočos oficiāli atklās 7.februārī, un tās risināsies līdz 23.februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!