Foto: Reuters/Scanpix/LETA
Par 2018. gada Phjončhanas olimpisko spēļu uzvarētājiem 2x6 kilometru sievietēm un 7,5 kilometru vīriešiem jauktās stafetes sacensībās otrdien kļuva Francijas izlase.

Francijas biatlonisti Marī Dorina-Abēra, Anī Beskona, Simons Destjē un Martēns Furkāds sacensību distanci veica 1:08,34,3 stundās. Tas Furkādam ļāva iegūt trešo zelta medaļu Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, kur iepriekš nepārspēts palika iedzīšanā un masu startā.

Francija par 20,9 sekundēm apsteidza Norvēģiju, kas vienu brīdi ierindojās tikai 10. vietā, līderiem zaudējot vairāk nekā minūti. Tomēr Johaness Bē un Emīls Hegle Svendsens prata atspēlēt šo deficītu un izcīnīt sudrabu. Norvēģiju pārstāvēja arī Marte Olsbū un Tirila Ekhofa.

Savukārt trešajā vietā ierindojās Itālija, kas finišā ieslēpoja 26,9 sekundes vēlāk nekā Francija. Finišā Dominiks Vindišs izrāva trešo vietu, apsteidzot vācieti Arndu Peiferu, kura neveiksmīgā šaušana atņēma Vācijai iespēju pacīnīties par zeltu. Itālijas izlasi pārstāvēja arī Lisa Vitoci, Dorotija Vīrere un Lukass Hofers.

Vācijas komanda, ko pārstāvēja Vanese Hinca, Laura Dālmeiere, Ēriks Lesers un Peifers no medaļu pozīcija atpalika tikai 0,3 sekundes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!