Foto: Reuters/Scanpix
Soču olimpiskajās spēlēs pirmdien kalnu slēpošanā superkobimnācijā sievietēm pēc čempioni kļuva vāciete Marija Hefla-Rīša, kura tādējādi atkārtoja pirms četriem gadiem Vankūverā gūto panākumu.

Pirmajā disciplīnā nobraucienā negaidīti par līderi kļuva pazīstamā un pueredzējusī amerikāniete Jūlija Mankuzo, kura visas sezonas laikā šajā disciplīnā "nespīdēja". Mankuzo teicami veica nobraucienu un finiša līniju šķērsoja ar paceltām rokām, gavilējot gluži kā pēc medaļas izcīnīšanas.

Nobraucienā otro vietu ieņēma šveiciete Lāra Guta (+0,47 sekundes), bet trešā bija slovēniete Tina Maze (+0,86 sekundes).

Tikai piektā nobraucienā bija Vankūveras olimpisko spēļu čempione nobraucienā Marija Hefla-Rīša, kura līderei zaudēja 1,04 sekundes. Savukārt cita favorīte Tina Vīratere no Lihtenšteinas nemaz nestartēja, jo ir guvusi kājas savainojumu.

Otrajā disciplīnā slalomā ievērojamas korekcijas ieviesa sarežģītā trase. Kopumā divos braucienos finišu sasniedza tikai 22 no 39 sportistēm.

Hefla-Rīša slalomā sasniedza trešo labāko laiku, kas ļāva kļūt par olimpisko čempioni. Sudraba medaļu izcīnīja austriete Nikole Hospa (+0,40 sekundes), kura nobraucienā bija tikai astotā. Savukārt bronzu ieguva Mankuzo (+0,53 sekundes), kura pēc finiša līksmoja no visas sirds, it kā būtu izcīnījusi zeltu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!