Foto: RIA Novosti/Scanpix

Latvijas biatloniste Žanna Juškāne svētdien XXII Ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos ļoti neveiksmīgi veica 7,5 kilometru sprintu, bet par divkārtējo olimpisko čempioni kļuva Krievijā dzimusī Slovākijas sportiste Anastasija Kuzmina.

Juškāne šaušanā pieļāva sešas kļūdas (2+4), kas liedza pacīnīties par iespēju iekļūt starp 60 labākajām un kvalificēties iedzīšanai. Finišā vienīgajai Latvijas pārstāvei 79.vieta. Juškāne bija vienīgā, kura pieļāva sešas kļūdas šaušanā, vēl trīs sportistes pieļāva pa piecām kļūdām, bet no pārējām nevienai nebija vairāk par četrām kļūdām. Finišā Juškāne apsteidza tikai piecas konkurentes.

Par pirmo divkārtējo olimpisko čempioni Slovākijai ziemas olimpiskajās spēlēs kļuva Kuzmina, kura pirms četriem gadiem Vankūverā arī bija ātrākā 7,5 kilometru sprintā. Kādreiz Krievijas biatlonam nevajadzīgā Kuzmina ir arī pirmā biatloniste, kura divās olimpiskajās spēlēs pēc kārtas uzvar vienā un tajā pašā distancē.

Visas medaļnieces šodien šāva bez kļūdām. Kuzminas laiks bija 21:06,8 minūtes, bet sudrabu izcīnīja Krievijas biatloniste Olga Viluhina, kura čempionei zaudēja 19,9 sekundes. Bronzas godalgu ieguva ukrainiete Vita Semerenko, kuru no sudraba šķīra tikai 1,8 sekunde.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!