Foto: AP/Scanpix
Kanādas un Zviedrijas kērlinga izlases, pateicoties svētdien gūtajiem panākumiem, nodrošinājušas iekļūšanu Soču olimpisko spēļu pusfinālā.

Zviedrijas vīriešu izlase svētdien izcīnīja divas uzvaras - vispirms ar 8-4 tika pieveikti mājinieki krievi, bet pēc tam ar 6-4 uzveikta ASV. Arī kanādieši tika pie divām uzvarām, ar 8-6 uzveicot ASV, bet pēc tam vakarā ar 9-8 uzvarēta arī spēcīgā Ķīna.

Līdz ar to Zviedrija nostājusies grupas galvgalī ar astoņām uzvarām deviņās cīņās, bet Kanādai par panākumu mazāk, tomēr šīs vienības jau nodrošinājušas iekļūšanu pusfinālā. Tālāk ar sešām uzvarām astoņos dueļos seko Ķīna, bet pa piecām ir Lielbritānijai un Norvēģijai.

Pirms četriem gadiem Vankūverā zeltu izcīnīja Kanāda, kurai sekoja Norvēģija un Šveice.

Tikmēr sieviešu turnīrā arī kanādietes un zviedrietes jau nodrošinājušas vietu pusfinālā. Kanādas sportistes turpina savu bezzaudējumu sēriju un jau tikušas pie astoņām uzvarām, kamēr Zviedrija pa to laiku iekrājusi sešas.

Trešajā vietā grupā atrodas Ķīna un Lielbritānija, kurām pa četrām uzvarām septiņās cīņās. Pirmo piecinieku noslēdz Šveice, kas astoņos mačos uzvaras un zaudējumus dalījusi uz pusēm.

Vankūveras Olimpiādē sievietēm zeltu izcīnīja Zviedrijas izlase, kurai sekoja Kanāda un Ķīna.

Vīriešu un sieviešu sacensībās, katrās no tām startējot pa desmit komandām, pēc viena apļa turnīra izslēgšanas cīņām kvalificēsies četras labākās izlases.

Olimpiāde ilgs līdz 23.februārim, un Latviju tajā pārstāv 58 sportisti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!