Foto: AFP/Scanpix
Latvijas kalnu slēpotājām Leldei Gasūnai un olimpiskās delegācijas jaunākajai dalībniecei Agnesei Āboltiņai piektdien ir pēdējais starts XXII Ziemas olimpiskajās spēlēs Sočos.

Abas Latvijas sportistes piektdien piedalīsies slaloma sacensībās. Pirmajā braucienā Gasūnai būs 61.numurs, bet Āboltiņai - 68. Kopumā sacensībām pieteikušās 88 sportistes. Pirmā brauciena sākums pulksten 14:45, bet otrais brauciens sāksies 18:15.

Gasūnai šis ir otrais starts Sočos. Pirms tam milzu slalomā viņa izstājās jau pirmajā trasē. Savukārt Āboltiņai tas būs trešais starts. Savā olimpiskajā debijā viņa ieņēma 31.vietu supergigantā, kas ir viens no augstākajiem panākumiem Latvijas sieviešu kalnu slēpošanā, bet tad milzu slalomā izstājās otrajā braucienā (pēc pirmā ieņēma 61.vietu).

DETALIZĒTU VISAS DIENAS SACENSĪBU KALENDĀRU VAR APLŪKOT SOČU OLIMPISKĀS SADAĻAS NODAĻĀ "KALENDĀRS".

Kopumā piektdien Sočos sadalīs septiņus medaļu komplektus. Pirmās medaļas sadalīs frīstailistes krosā (fināla starts pulksten 12:41), bet pēcpusdienā sievietes noskaidros olimpisko čempioni kalnu slēpošanā slalomā un biatlona stafetē. Trīs medaļu komplektus sadalīs šorttrekisti - 500 metros vīriešiem, 1000 metros sievietēm un 5000 metros vīriešiem stafetē. Vēl piektdien kļūs zināmi medaļnieki kērlingā vīriešiem - par bronzu cīnīsies Ķīna un Zviedrija, bet lielajā finālā spēlēs Kanāda un Lielbritānija.

Tomēr lielākā līdzjutēju uzmanība piektdien būs pievērsta hokeja hallei "Boļšoj", kur risināsies vīriešu pusfināla spēles. Pulksten 14:30 ziemeļnieku duelī finālistus noskaidros Zviedrija un Somija, bet vakarā "saldajā ēdienā" Latvijas pāridarītāja Kanāda mērosies spēkiem ar ASV. Tieši Ziemeļamerikas komandu duelis vainagoja Vankūveras olimpiskās spēles, un toreiz dramatiskā cīņā pagarinājumā uzvaru mājiniecei Kanādai izrāva Sidnijs Krosbijs.

SOČU OLIMPISKO SPĒĻU VĪRIEŠU HOKEJA TURNĪRA VISU SPĒĻU REZULTĀTUS UN APRAKSTUS VAR APLŪKOT SPECIĀLAJĀ SADAĻĀ "HOKEJS"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!