Foto: LETA

Lai gan daudzu valstu līderi ir nolēmuši nedoties uz Soču olimpiskajām spēlēm, Latvijas prezidents Andris Bērziņš februāra sākumā klātienē vēros 2014.gada Ziemas olimpisko spēļu atklāšanas ceremoniju.

Bērziņa nodomu doties uz Sočiem Krievijas pusei apstiprinājusi Latvijas prezidenta preses sekretāre Līga Krapāne, vēsta "RIA Novosti".

Šonedēļ ASV vēstnieks Krievijā Maikls Makfauls ļāva noprast, ka ASV prezidents Baraks Obama neapmeklēs Sočus un uz atklāšanas ceremoniju nosūtīs valsts delegāciju.

Tāpat zināms, ka Soču olimpisko spēļu atklāšanu neapmeklēs Vācijas prezidents Joahims Gauks, kas, kā norāda ietekmīgais žurnāls "Der Spiegel", tādējādi protestē pret cilvēktiesību pārkāpumiem Krievijā. Arī Polija, kurai nav tās labākās attiecības ar Krieviju, uz Soču olimpisko spēļu atklāšanu sūtīs delegāciju, kurā gan nebūs nedz premjera Donalda Tuska, ne prezidenta Broņislava Komorovska.

Ne pārāk draudzīgu žestu paudusi arī Gruzija, kas gan pēc sīvām debatēm nolēmusi ļaut sportistiem piedalīties sacensībās, taču neviens valstsvīrs klātienē neapmeklēs Sočus.

2014.gada Soču olimpiskās spēles sāksies 7.februārī un risināsies līdz 23.februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!